Menorca Britànica: Representació històrica - Ruta Cultural (2017)

 


 Hissada de bandera i salva de canó

L’Ajuntament des Castell i el Consell Insular de Menorca, en col·laboració amb el Consorci del Museu Militar de Menorca, organitzen aquesta representació històrica, emmarcada en les rutes històriques culturals, més en particular, a la Menorca Britànica, patrocinada pel Consell Insular de Menorca. 


Tal com es va acordar en el Tractat d'Amiens de 1802, Menorca havia de ser retornada pels anglesos a la corona espanyola. La cerimònia de lliurament es va dur a terme el 16 juny de 1802, El II Batalló del Regiment de Sòria representava a l'exèrcit espanyol i el 17 Regiment de Línia a l'exèrcit britànic. Aquesta hissada la bandera del 17 regiment britànic, s'arriarà alhora que s'hissa la bandera del Regiment de Sòria, simbolitzant amb la hissada d'aquesta, la sobirania espanyola.

Aquell dia, dos canons de campanya van disparar 21 salves d'honor, per raons òbvies, avui es disparen dues salves d'honor, una pels artillers espanyols del Regiment de Sòria i l'altra pels artillers britànics del Regiment 17 de línia.

Per les normes de seguretat d'aquesta representació històrica, preguem a tot el públic assistent, que es col·loquin a banda i banda de la formació, deixant lliure, la part frontal on apunten els canons.


 

 
Ajuntament des Castell