L'Ajuntament compra l’edifici del Teatro Salón per convertir-lo en un espai cultural

L'Ajuntament compra l’edifici del Teatro Salón per convertir-lo en un espai culturalEl nou equipament també acollirà les oficines municipals de l'àrea de Cultura

27 de novembre de 2020

L'Ajuntament des Castell ha tancat la compra de l'emblemàtic Teatro Salón, el darrer teatre històric del municipi que queda en peu.

L'edifici (carrer Victori, 26) està inscrit en el Catàleg de Protecció del Patrimoni Històric des Castell i actualment es troba en estat d'abandonament.

La compra s'ha tancat per un import de 378.000 euros, que es finançaran a través d'una partida destinada a inversions financerament sostenibles.

La batlessa Joana Escandell s'ha mostrat molt satisfeta per l'acord assolit, i ha explicat que l'actual equip de govern sempre ha apostat per poder convertir l'emblemàtica sala en un espai públic per a tota la ciutadania. “Era una demanda històrica de molta gent, i creim que s'havia de fer”, ha assegurat.

Escandell també ha explicat que durant els mesos vinents es començarà a fer feina en el projecte de rehabilitació i se cercarà finançament, amb l'objectiu de poder tenir l'espai en funcionament abans d'acabar aquest mandat.

Espai cultural

L'objectiu del consistori és rehabilitar l'immoble per tal de disposar d'una sala multifuncional on s'hi puguin dur a terme espectacles teatrals, exposicions, projeccions, conferències i tota mena d'activitats culturals.

L'adquisició i reforma de l'antic edifici és un objectiu prioritari de l'actual equip de govern, ja que permetrà potenciar l’oferta cultural del municipi, posant fi a una mancança històrica d'equipaments culturals municipals.

Per tal de protegir i conservar els valors històrics, arquitectònics i culturals de l'edifici, la reforma conservarà l’escenari, la caixa del teatre amb les mides actuals i l’amfiteatre sostingut al sostre. També es conservarà l’escala i els elements tipològics tradicionals propis de la casa, mantenint el llenguatge arquitectònic de la façana.

Dependències municipals

Per altra banda, atesa l'actual manca d'espai a les oficines municipals, i donada la proximitat de l'edifici amb l'Ajuntament, és previst que les oficines de l'àrea de Cultura s'hi puguin traslladar.

 
Imatges relacionades
 
 
 

Enllaços Relacionats
Declaracions Joana Escandell

Contactar
Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per gestionar els tràmits dels diferents departaments, fer una consulta o obtenir informació, fer un suggeriment, una queixa o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament.

Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12 registre@aj-escastell.org Carpeta Ciutadana Seu electrònica
Ajuntament des Castell