Es presenta el projecte del nou centre sociosanitari per a persones dependents i el nou centre de dia

Es presenta el projecte del nou centre sociosanitari per a persones dependents i el nou centre de diaEl nou equipament tindrà un cost aproximat de 4,6 milions d’euros

13 de juliol de 2021

Aquest matí, s'ha presentat a la Sala de Plens de l'Ajuntament des Castell el projecte guanyador del concurs d’idees arquitectòniques per a la futura residència i centre de dia des Castell, que es construirà a l’edifici de l’antiga caserna del Duc de Crillon.

La presentació ha comptat amb la participació de la consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, i la batlessa des Castell, Joana Escandell.

Els arquitectes José María Fabregat i Simón Abellán han estat els encarregats d’explicar el projecte «BDS Ball des Còssil», un projecte signat pel despatx Fabregat & Fabregat Arquitectes, juntament amb els arquitectes Simón Abellán i Pol Molango.

Una demanda històrica de la ciutadania

Durant la seva intervenció, Joana Escandell ha recordat que el procés per a la construcció d'una residència geriàtrica al centre del poble respon a una demanda històrica, que va començar a prendre forma l'any 2019, amb la compra dels quarters de s'Esplanada per part del Govern de les Illes Balears per a destinar-los a usos públics. 

Escandell també ha afirmat que "ara esteim immersos en els tràmits per aconseguir veure, a la fi, en funcionament els nostres quarters emblemàtics, al centre del poble, convertits en unes instal·lacions necessàries per a la nostra ciutadania, que seran claus per donar un impuls econòmic, social i educatiu a la nostra petita però extraordinària comunitat", i ha afegit que "amb la presentació del projecte guanyador del concurs d'idees arquitectòniques per a la rehabilitació del quarter del Duc de Crillon, esteim d'enhorabona".

57 places per a persones grans en situació de dependència i 15 usuaris al centre de dia

La construcció d’aquest nou centre sociosanitari per a persones en situació de dependència tindrà un cost aproximat de 4,6 milions d’euros, i preveu que tengui 57 places per a persones grans en situació de dependència i que el centre de dia atengui 15 usuaris; unes places que quedaran integrades a la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència.

A partir d’ara els arquitectes disposen de tres mesos per elaborar el projecte bàsic del nou centre per poder començar a tramitar les autoritzacions pertinents. 

Respecte al projecte guanyador, el jurat ha valorat especialment que disposi els accessos del centre de dia i de la residència des de la plaça de l’Esplanada a peu pla, i ubica els dos centres de manera que es permeti el seu funcionament de manera independent. L’entrada i la recepció es converteixen en una ampla franja de comunicació entre l’exterior, les sales comunes de la residència i l’espai exterior privat.

A més, es valora la bona distribució dels dormitoris i l’espai pel centre de dia, que atendrà 15 usuaris.

També s’ha valorat el respecte que mostra als valors patrimonials de l’edifici i el respecte a la sostenibilitat ambiental, ja que opta per una banda pel respecte a les preexistències arquitectòniques de l’edifici, la utilització de materials de construcció autòctons i inclou un plantejament de solucions que afavoreixen l’estalvi energètic.

Podeu veure tot els detalls del projecte guanyador en la presentació del final de la pàgina. 

Podeu fer clic aquí per veure el vídeo complet de la presentació. 

 

 
Contactar
Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per gestionar els tràmits dels diferents departaments, fer una consulta o obtenir informació, fer un suggeriment, una queixa o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament.

Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12 registre@aj-escastell.org Carpeta Ciutadana Seu electrònica
Ajuntament des Castell