L'Ajuntament reurbanitzarà la zona de dalt cala Corb

L'Ajuntament reurbanitzarà la zona de dalt cala Corb8 d'octubre de 2021

L'Ajuntament reurbanitzarà la zona de dalt cala Corb, amb l'objectiu de millorar aquest important i cèntric espai des Castell.

El projecte contempla la construcció d'un nou vial urbà entre els carrers Bonaire i Santa Bàrbara, així com la reurbanització de l'espai públic entre el nou vial i el front marítim de cala Corb, conformat pel carrer Fàbregues. Els terrenys afectats per la reforma són de propietat municipal.

Actualment, el carrer Fàbregues no separa el trànsit rodat dels vianants, confluint tots dos a la mateixa calçada. Amb la nova urbanització, el carrer Fàbregues passarà a considerar-se com a ús exclusiu per a vianants.

En aquest sentit, la batlessa Joana Escandell ha explicat que "aquesta actuació tindrà lloc en el marc del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, en el qual apostam pels projectes de regeneració urbana que donen prioritat als vianants". A més, Escandell ha assenyalat que l'actuació permetrà reformar aquest espai en consonància amb la resta de miradors del poble.

Per la seva banda, el primer tinent d'Alcaldia de Vies Públiques, Joan Antoni Serra, ha assegurat que "aquesta actuació era molt necessària, ja que permetrà millorar la connexió entre els carrers Fàbregues i Stuart, millorant la mobilitat i recuperant espais per als vianants". 

Reurbanització

El nou vial presentarà una pendent continua del 4%, que permetrà reduir els canvis bruscos de pendent que hi ha actualment.

A més del nou vial, es crearà una zona enjardinada al costat oposat al penya-segat, i per tal de salvar el desnivell entre el nou vial i el passeig existent, es construiran unes graderies que serviran per seure.

També es construiran unes escales de gran amplitud que comunicaran els nivells inferior i superior. Dalt de les escales s'ubicarà un mirador cap a la cala, amb diverses terrasses que conformaran un nou parc.

Dins del parc s'hi ubicaran diferents illetes i jardineres que comunicaran les diferents plataformes i també s'instal·laran bancs de formigó. A més, el parc comptarà amb pèrgoles que proveiran espais d'ombra, així com amb elevadors de curt recorregut per a cadires de rodes.

També es plantaran arbres, amb preferència per les espècies locals.

El projecte també implicarà millores en les xarxes de recollida d'aigües pluvials, sanejament i abastiment d'aigua potable. Així mateix, se soterrarà la xarxa telefònica i s'instal·larà una nova xarxa d'enllumenat públic formada per un total de 27 punts de llum.

Finançament

El projecte compta amb un pressupost de licitació de 668.073,75 euros.

El Govern de les Illes Balears i el Consell Insular de Menorca aportaran la quantitat de 319.791,15 euros, en el marc del Pla insular per a la reactivació econòmica en matèria de sostenibilitat i eficiència urbana. Per la seva banda, l'Ajuntament des Castell aportarà els 348.282,60 euros restants.

Ara mateix el projecte es troba en fase de tramitació davant els diferents organismes supramunicipals implicats, i una vegada licitat s'estima que el termini de realització de les obres serà d'uns vuit mesos.

 
Imatges relacionades
 
 
 
 
 

Contactar
Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per gestionar els tràmits dels diferents departaments, fer una consulta o obtenir informació, fer un suggeriment, una queixa o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament.

Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12 registre@aj-escastell.org Carpeta Ciutadana Seu electrònica
Ajuntament des Castell