No més violència de gènere


Pacte Social Contra les Violències Masclistes

El Govern de les Illes Balears anima a tota la ciutadania, entitats públiques i privades a unir-se al PACTE SOCIAL CONTRA LES VIOLÈNCIES MASCLISTES. A pesar de les lleis aprovades, dels esforços fets per les diverses administracions i els agents implicats en la lluita contra aquest tipus de violència, i del llarg camí recorregut, la violència masclista continua present en la nostra societat, en la qual deixa milers de víctimes, per mitjà de la representació més cruel que suposa l’assassinat de dones i dels seus fills i filles.

El Govern de les Illes Balears manté el compromís ferm i els esforços per continuar lluitant contra les violències masclistes i per prevenir-les. En aquest sentit, vol fer un pas més amb la promoció del «Pacte social contra les violències masclistes». Un pacte que mobilitzi i impliqui totes les institucions i tota la societat balear en contra de les violències masclistes i que vagi molt més enllà que la mera declaració institucional. Els objectius del pacte són:
 

1.- Implicar tota la societat en la recerca i la construcció d’un espai lliure de violències masclistes.
2.- Manifestar un contundent rebuig a les violències masclistes i als fonaments que les sostenen.
3.- Aconseguir que la societat col·labori en la prevenció, la denúncia i l’eradicació de les violències masclistes.
4.- Treballar perquè les generacions futures es constitueixin sobre el respecte i el tracte igualitari a homes i dones.


Per unir-se al Pacte Contra les Violències Masclistes s’ha d’accedir a la pàgina web https://www.reaccionem.com/, si pot accedir-hi com a ciutadà o com entitat. La unió al pacte consisteix en llegir el manifest i comprometre’s a obrar en el dia a dia d'acord amb algunes les accions que es proposen, per d'aquesta manera crear una societat sense violències masclistes.

Per adherir-se al manifest, hem d’inscriure les nostres dades i triar almenys una acció. També es pot proposar una nova acció. 

 

MANIFEST PACTE CONTRA LES VIOLÈNCIES MASCLISTES
 

1.- Manifestem un contundent rebuig i condemna a les violències masclistes i als fonaments de la desigualtat que la sostenen.
2.- Reconeixem les diferents formes d’exercir les violències masclistes i la diversitat de les persones que la pateixen.
3.- Ens comprometem a implicar-nos de forma activa en la recerca i la construcció d’un espai lliure de violències masclistes.
4.- Farem visible el fet que les violències masclistes no pertanyen a l’àmbit privat, sinó que són un problema de tota la societat, tant dels homes com de les dones.
5.- Reconeixem que les desigualtats estan arrelades en la idea de la superioritat dels homes sobre les dones i en la imposició d’un únic model de ser i de comportar-se segons el gènere al que pertanyem.
6.- Donarem suport a les dones que han patit o pateixen violències masclistes, tot respectant les seves decisions i els complexos processos on estan immerses.
7.- Exigirem a les institucions que assegurin la protecció i el suport necessari a les dones afectades i a les seves filles i fills, així com les persones que en depenguin, mitjançant la dotació de recursos suficients i una coordinació efectiva.
8.- Treballarem perquè les generacions futures es construeixin sobre el respecte i el tracte igualitari i no discriminatori per raons de sexe, d’orientació sexual o d’identitat de gènere.
9.- Rebutjarem les agressions masclistes i denunciarem les situacions de desigualtat i violència sobre les que tinguem coneixement.
10.- En definitiva, ens comprometem a construir una ciutadania respectuosa amb la diversitat, lliure de qualsevol tipus de violència masclista, oberta i inclusiva des d’una actitud proactiva. 

Adreces d'interès
      

 

 
Properes activitats Anar a l'agenda...
Contactar
Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per gestionar els tràmits dels diferents departaments, fer una consulta o obtenir informació, fer un suggeriment, una queixa o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament.

Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12 registre@aj-escastell.org Carpeta Ciutadana Seu electrònica
Ajuntament des Castell