MUSEU MILITAR DE MENORCA
Panoramica_museu
El Museu Militar de Menorca s’inaugurà l’any 1981 en un vell polvorí del segle XVIII, situat a Sant Felip. Anys després el Museu es va traslladar a la caserna de Cala Corb, a la plaça Esplanada des Castell, edifici construït el 1771 pels anglesos, quan fundaren Vila Jordi o Georgetown (es Castell). En aquest edifici s'hi han allotjat successivament l’Hospital Militar, el Regiment de Costa de Menorca i, darrerament, el Museu Militar de Menorca.

El Museu Militar disposa les seves sales en dues plantes de l’edifici que ocupa. S’ascendeix a la planta superior des de la plaça de l’Esplanada i s'arriba a un passadís que comunica amb onze sales, en les quals es recull la història militar de Menorca, sense oblidar les dominacions estrangeres de l’illa. Comuniquen amb el mateix passadís central la biblioteca, la sala de vídeo i les oficines.

A la planta baixa, unes altres cinc sales ens mostren antics canons del segle XVI al XX, així com una sala dedicada a la direcció de tir Vickers dels canons de 381 mm i altres materials òptics per al tir d’artilleria.

Disposa d’una interessant col·lecció de planimetria de la fortificación de la Mola, així com algunes obres d’art, com són 3 olis sobre tela, originals de A. Schranz, junt amb 11 aquarel·les sobre paper del segle XVIII.


Consorci del Museu Militar de Menorca