Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell - Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12
 
 
     
Consultes i suggeriments
 
 
Seu Electrònica


Indicadors de Transparència

Ràdio

WebCam Sant Jaume


Certificat de resident per a viatjar
Carpeta Ciutadana
Bústia de SuggerènciesComerços

Perfil del contratant
Policia Local
Proteccio civil
Escola de Música


Residus Sòlids Urbans
LOGO
          

TORRE D'EN PENJAT (Cala Sant Esteve)

 
 

Torre construïda pel capità d’enginyers anglès Robert D’Arcy, seguint les ordres del general Stuart, governador anglès de Menorca, el 1798. Està situada en el turó del Turc o d'en Penjat. En un principi s’anomenà Stuart, però després va adoptar el nom "d’en Penjat" perquè en aquest turó s'hi situava la forca en què hom ajusticiava els condemnats del Castell de Sant Felip.

 

Es tracta d’una torre construïda pels anglesos per a protegir el flanc sud de la fortalesa, i evitar que, com havia succeït en els setges de 1756 i 1781, els atacants instal·lessin en aquell lloc una bateria. La torre té tres nivells: planta baixa per a magatzem, al mig per a l’allotjament de la tropa i superior per a l’artilleria de combat. L’accés a la torre es realitza per la planta del mig i al seu voltant hi havia un fossat per la part de terra que cobria 180º de nord a sud, de manera que la resta de la torre quedava defensada pel desnivell del terreny.

 

La Torre d'en Penjat fou restaurada l’any 1989. La restauració consistí en la neteja de la fossa, demolició de l’edifici adossat a la torre dins la fossa, tancament de la porta de planta baixa, i l’habilitació de l’accés original a la primera planta. També, a la terrassa superior es va desmuntar la casamata construïda el 1947, i així la torre va quedar segons el seu disseny original, d’acord amb el plànol de 1798.

 

Actualment no es pot accedir al seu interior.
Consorci del Museu Militar de Menorca

  

 
CONTACTAR
Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per gestionar els tràmits dels diferents departaments, fer una consulta o obtenir informació, fer un suggeriment, una queixa o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament.

Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12 alcaldia@aj-escastell.org Carpeta Ciutadana Seu electrònica
Ajuntament des Castell