Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell - Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12
 
 
     
Consultes i suggeriments
 
 
Seu Electrònica


Indicadors de Transparència

Ràdio

WebCam Sant Jaume


Certificat de resident per a viatjar
Carpeta Ciutadana
Bústia de SuggerènciesComerços

Perfil del contratant
Policia Local
Proteccio civil
Escola de Música


Residus Sòlids Urbans
LOGO
          

LLATZARET (Port de Maó)A causa del perill de contagi de la pesta bubònica, entre altres malalties, a través dels vaixells procedents d'Orient i el nord d'Àfrica arribats a les costes espanyoles, el comte de Floridablanca, ministre del rei il·lustrat Carles III, va ordenar la construcció del Llatzeret de Maó a 1793, obras que finalizaren el 1807.

Es tracta d'un conjunt arquitectònic singular, històric i sanitari, pensat originalment per passar la quarantena les naus amb destinació als ports de la costa mediterrània espanyola, per evitar així les constants epidèmies que patien. Amb anterioritat, el govern britànic havia construït un petit recinte a l'illa de la Quarantena, destinat a les naus que arribaven al port de Maó, que al segle XIX es va usar només en èpoques de molta aglomeració al port.

Les seves instal·lacions van estar en funcionament entre 1817-1917, anys més tard i després d'algunes remodelacions, el Llatzeret es va convertir en un escenari destinat a reunions i congressos nacionals i internacionals, així com en un lloc que cal visitar per poder sentir i recrear el que es va viure durant el segle XIX, gràcies als magnífics espais i construccions que es preserven al voltant de tot l'illot.

Declarat Bé d'interès cultural el 1993, es troba en un dels enclavaments privilegiats de la costa de Menorca, en un illot situat al centre del port de Maó
Menorca Cultural. Web oficial de turisme de Menorca
 


 

 
CONTACTAR
Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per gestionar els tràmits dels diferents departaments, fer una consulta o obtenir informació, fer un suggeriment, una queixa o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament.

Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12 alcaldia@aj-escastell.org Carpeta Ciutadana Seu electrònica
Ajuntament des Castell