Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell - Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12
 
 
     
Consultes i suggeriments
 
 
Seu Electrònica


Indicadors de Transparència

Ràdio

WebCam Sant Jaume


Certificat de resident per a viatjar
Carpeta Ciutadana
Bústia de SuggerènciesComerços

Perfil del contratant
Policia Local
Proteccio civil
Escola de Música


Residus Sòlids Urbans
LOGO
          

ILLA DEL REI (Port de Maó)

 
 
Illa del Rei 2011 per Dreizung [CC BY-SA 3.0]
L'illa, coneguda en època britànica com The Bloody Island, es troba al centre del port, entre Maó i Es Castell. El seu nom es deu al fet que, segons les cròniques, aquí va desembarcar a la seva arribada a Menorca Alfons II de Catalunya i III d'Aragó, El Liberal, quan va prendre l'illa en 1287 als musulmans.

A l'illa destaquen dos conjunts d'interès arquitectònic: les restes de la basílica paleocristiana, que comptava amb un mosaic actualment conservat al Museu de Menorca, i l'antic hospital militar.

Aquest edifici va ser construït durant la primera dominació britànica i uns anys després notablement ampliat (1771-1776). Va ser seu de l'hospital de la marina britànica i després de la conquesta espanyola, hospital militar des de finals del segle XVIII fins als anys seixanta del segle XX, en què es va abandonar en construir-ne un de nou a la ciutat de Maó. La seva planta té forma d'U i dos pisos, amb porxos correguts superposats, reforçats per contraforts. Es tracta d'un edifici de concepció unitària i organització racional. Destaca la torre, sobre el cos central, com a element jerarquitzador de l'ordre de l'edifici, i el més significatiu de la silueta de l'edifici.

En aquella època, l'hospital tenia quaranta sales per als malalts, diferents habitacions per als facultatius, infermers i altres treballadors, i tots els serveis necessaris de bugaderia, farmàcia i cuines, a més de tres cisternes i sala de banys. En 1784, els espanyols el van dotar d'una capella, dedicada a Sant Carles.
Fundación Hospital de la Isla del Rey

 

 
Properes activitats Anar a l'agenda...
CONTACTAR
Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per gestionar els tràmits dels diferents departaments, fer una consulta o obtenir informació, fer un suggeriment, una queixa o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament.

Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12 alcaldia@aj-escastell.org Carpeta Ciutadana Seu electrònica
Ajuntament des Castell