Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell - Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12
 
 
     
Consultes i suggeriments
 
 
Seu Electrònica


Indicadors de Transparència

Ràdio

WebCam Sant Jaume


Certificat de resident per a viatjar
Carpeta Ciutadana
Bústia de SuggerènciesComerços

Perfil del contratant
Policia Local
Proteccio civil
Escola de Música


Residus Sòlids Urbans
LOGO
          

TALAIOT DE TORÀIXER (es Castell)

 

  Actualment només es visible un monument de planta irregular, amb una rampa d’accés en espiral que condueix a un àmbit superior. El monument està construït amb una tècnica similar a la dels talaiots, aquestes construccions, també anomenades monuments elevats o monuments escalonats, presenten una rampa externa que facilita l'accés a una plataforma superior. Aquesta característica descarta una funció militar, i a més la localització a la part superior d'un possible altar, amb un laberint gravat, fa pensar que es tractaria d'un edifici amb una funció de culte.

Altres autors han apuntat que la pedra amb el laberint incís podia tractar-se d'un joc de taula romà.

En el sector nord hi ha una estructura amb columnes polilítiques de tipus mediterrani, possiblement una sala hipòstila, clausurada pels enderrocaments. Al voltant del talaiot s'hi adossen altres estructures no definides.

 

 
CONTACTAR
Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per gestionar els tràmits dels diferents departaments, fer una consulta o obtenir informació, fer un suggeriment, una queixa o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament.

Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12 alcaldia@aj-escastell.org Carpeta Ciutadana Seu electrònica
Ajuntament des Castell