Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell - Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12
 
 
     
Consultes i suggeriments
 
 
Seu Electrònica


Indicadors de Transparència

Ràdio

WebCam Sant Jaume


Certificat de resident per a viatjar
Carpeta Ciutadana
Bústia de SuggerènciesComerços

Perfil del contratant
Policia Local
Proteccio civil
Escola de Música


Residus Sòlids Urbans
LOGO
          

TORRE FELIPET I TORRE DE LA MOLA

 
caption
La TORRE FELIPET es troba a punta del Llatzeret del port de Maó. A finals del segle XVII, es construeix un petit fortí amb una torre de planta quadrada, enderrocat el 1782 pels espanyols. El 1798, els anglesos, de nou a l’illa, construeixen la torre de defensa que encara es conserva. La seva situació estratègica permet la defensa de l'entrada de Cala Teulera i els Freus. Contenia tres plantes: la planta inferior, per a magatzems de pólvora, queviures i recanvis; la segona, per a l’habitació de la guarnició i accés a la torre, que comunicava amb la terrassa i la planta baixa; i la tercera, constituïda per una terrassa circular envoltada d’un parapet des d'on s'executava el combat.
 
La TORRE DE LA MOLA (Maó), recentment restaurada, va ser construïda pels anglesos el 1799. En un primer moment va rebre el nom de torre de Saint Claire. La torre està feta de pedra i morter i recoberta a l'exterior per carreus de pedra calcària. La seva estructura és similar a la resta de torres.
 
 

 
CONTACTAR
Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per gestionar els tràmits dels diferents departaments, fer una consulta o obtenir informació, fer un suggeriment, una queixa o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament.

Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12 alcaldia@aj-escastell.org Carpeta Ciutadana Seu electrònica
Ajuntament des Castell