Dia de la Fundació des Castell


Es Castell commemora la seva fundació amb un homenatge al llinatge Vinent

 

El passat dissabte, 8 de febrer, a les 19 hores, a la Sala de Plens de l'Ajuntament des Castell es va realitzar el tradicional acte institucional i de gala que cada any serveix per commemorar la fundació del poble.

El poble des Castell, tal com el coneixem actualment, té el seu origen en el bàndol signat el 4 de febrer de 1771 pel general John Mostyn, llavors governador interí de Menorca, en el qual es manava demolir l'antic raval del Castell de Sant Felip i fundar, entre Calesfonts i Cala Corb, la nova Vila Jordi, Georgetown pels britànics, nom que ret homenatge a Jordi III d'Anglaterra.

Homenatge als llinatges més antics

L’acte commemoratiu va tindre lloc per novè any consecutiu, i enguany servirà per retre homenatge al llinatge Vinent. El seu objectiu no és altre que recordar els orígens del municipi i, al mateix temps, dur a terme un reconeixement públic del vincle amb la història dels llinatges fundacionals que han arribat als nostres dies.

En actes anteriors es va dur a terme un emotiu homenatge a les famílies Serra, Quevedo, Victori, Espineta, Vila, Preto, Fuxà i Sanz/Sans.

L'alcaldessa Joana Escandell va iniciar l'esdeveniment amb la benvinguda als assistents, en un acte que va comptar amb una conferència a càrrec d’Antoni Tudurí Miquel, especialista en estudis genealògics menorquins, que va parlar sobre el llinatge Vinent i els altres llinatges del poble.

Durant l’acte es va fer entrega d’un pergamí a Dolores Martínez Vinent, la persona de més edat que duu el llinatge homenatjat, la presència al poble del qual, per part de mare, es remunta a la fundació del poble.

A l’acte van estar convidats els representants de les principals associacions des Castell, autoritats locals i insulars, totes les persones del llinatge Vinent que van voler assistir i la ciutadania en general.

Vídeo de l'acte commemoratiu