Dia de la Fundació des CastellL' Ajuntament des Castell va retre homenatge a la família Sanz/Sans en el transcurs de l'acte institucional de commemoració de la fundació de la Vila des Castell que va tenir lloc el divendres 8 de febrer a la sala de plens del consistori.

Es tracta d'una iniciativa que se celebra per vuitè any consecutiu, de manera que ja s'ha convertit en tota una tradició. El seu objectiu no és altre que recordar els orígens del municipi i, al mateix temps, dur a terme un reconeixement públic del vincle amb la història dels llinatges més antics de la població.

En actes anteriors es va dur a terme un emotiu homenatge a les famílies Serra, Quevedo, Victori, Espineta, Vila, Preto i Fuxà. Aquest any la família Sanz/Sans ha rebut el reconeixement del poble i de la corporació municipal.

El primer Sans del qual tenim constància era un militar del Castell de Sant Felip, de nom Cosme, que el 1582 ja vivia en una casa de Sa Raval, als afores de la fortalesa. Va contreure matrimoni en la capella del Castell de Sant Felip en 1591 amb Maria Hernández, també resident al poble, i els quatre fills homes que van tenir van ser soldats com ell. Va morir el 1652 i va ser enterrat a la cripta de l'església d'aquest recinte militar. Un bon exemple de la vida dels primers habitants del nostre poble.

L'alcalde Lluís Camps inicià l'esdeveniment amb la benvinguda als assistents i, a continuació, el Sr, Marc Pallicer Benejam, oferí una conferència relacionada amb la història del municipi. El músic Benjamí Sintes al violí va amenitzar l'acte. VISUALIZAR EL VÍDEO