Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell - Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12
 
 
     
Consultes i suggeriments
 
 
Seu Electrònica


Indicadors de Transparència
Ràdio
Certificat de resident per a viatjar

Carpeta Ciutadana
Bústia de Suggerències


Comerços

Perfil del contratant
Policia Local
Proteccio civil
Escola de Música

Residus Sòlids Urbans
LOGO
          

Dia de la Fundació des CastellL' Ajuntament des Castell va retre homenatge a la família Sanz/Sans en el transcurs de l'acte institucional de commemoració de la fundació de la Vila des Castell que va tenir lloc el divendres 8 de febrer a la sala de plens del consistori.

Es tracta d'una iniciativa que se celebra per vuitè any consecutiu, de manera que ja s'ha convertit en tota una tradició. El seu objectiu no és altre que recordar els orígens del municipi i, al mateix temps, dur a terme un reconeixement públic del vincle amb la història dels llinatges més antics de la població.

En actes anteriors es va dur a terme un emotiu homenatge a les famílies Serra, Quevedo, Victori, Espineta, Vila, Preto i Fuxà. Aquest any la família Sanz/Sans ha rebut el reconeixement del poble i de la corporació municipal.

El primer Sans del qual tenim constància era un militar del Castell de Sant Felip, de nom Cosme, que el 1582 ja vivia en una casa de Sa Raval, als afores de la fortalesa. Va contreure matrimoni en la capella del Castell de Sant Felip en 1591 amb Maria Hernández, també resident al poble, i els quatre fills homes que van tenir van ser soldats com ell. Va morir el 1652 i va ser enterrat a la cripta de l'església d'aquest recinte militar. Un bon exemple de la vida dels primers habitants del nostre poble.

L'alcalde Lluís Camps inicià l'esdeveniment amb la benvinguda als assistents i, a continuació, el Sr, Marc Pallicer Benejam, oferí una conferència relacionada amb la història del municipi. El músic Benjamí Sintes al violí va amenitzar l'acte. VISUALIZAR EL VÍDEO

 


 
CONTACTAR
Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per gestionar els tràmits dels diferents departaments, fer una consulta o obtenir informació, fer un suggeriment, una queixa o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament.

Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12 alcaldia@aj-escastell.org Carpeta Ciutadana Seu electrònica
Ajuntament des Castell