Programa de prevenció de l'addicció juvenil

Programa de prevenció de l'addicció juvenil8 de novembre de 2019

Aquest programa es desenvolupa amb l’objectiu principal d’aplicar un programa específic, dissenyat per a un servei especialitzat en l’àmbit de la drogodependència i addicions (Projecte Home Balears), i d’aplicació social, el qual permet la formació en la prevenció d’aquesta temàtica en les famílies del municipi preocupades per les addiccions i el consum d’alcohol i drogues en els seus fills.
 
Amb això es pretén, que amb l’aplicació de 7 tallers impartits per a un tècnic/a expert en la matèria, es facilitin eines i instruments a les famílies amb menors a càrrec d’entre 12 i 17 anys per a adquirir les habilitats suficients per tal de prevenir situacions derivades de l’addicció juvenil, evitant així, l’aparició, el manteniment o la cronificació d’aquesta problemàtica.
 
Els tallers del Programa de Prevenció a l'addicció juvenil s'impartiran en una de les dependències facilitades per l’Ajuntament des Castell. Els grups seran reduïts, per a poder aportar un major recolzament individual a cada assistent.

El programa s’adreça a famílies interessades en adquirir coneixements i habilitats per millorar la relació amb els seus fills i filles adolescents, a la vegada que prevenir conductes de risc. Es treballarà també entorn les addiccions psicòlogiques.

Objectius especifics

- Millorar les habilitats de comunicació familiar
- Millorar les habilitats d’identificació i resolució de conflictes familiars
- Millorar les habilitats de les famílies per aconseguir que els seus fills segueixin les normes establertes
- Donar a la família els coneixements suficients sobre substàncies, mites i efectes.
- Aprendre tècniques de control de la tensió emocional
- Dotar a les famílies d’estratègies per augmentar la seva autoestima

Horari
 
Els curs començarà el 19 de novembre i tindrà lloc els dimarts, de 18.00 a 19.30 hores. En total, es realitzaran 7 sessions. 

Inscripció

Les persones interessades poden fer la inscripció prèvia a l'Àrea Social de l'Ajuntament des Castell (Plaça Constitució, 1. Tel: 971360114).
 

 
Contactar
Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per gestionar els tràmits dels diferents departaments, fer una consulta o obtenir informació, fer un suggeriment, una queixa o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament.

Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12 alcaldia@aj-escastell.org Carpeta Ciutadana Seu electrònica
Ajuntament des Castell