Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell - Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12
 
 
     
Consultes i suggeriments
 
 
Seu Electrònica


Indicadors de Transparència
Ràdio

Certificat de resident per a viatjar
Carpeta Ciutadana
Bústia de Suggerències


Comerços

Perfil del contratant
Policia Local
Proteccio civil
Escola de Música

Residus Sòlids Urbans
LOGO
          

Els ajuntaments de Menorca anuncien que les festes patronals dels nostres municipis no es podran celebrar amb normalitat

Els ajuntaments de Menorca anuncien que les festes patronals dels nostres municipis no es podran celebrar amb normalitat28 de maig 2020

Durant la reunió de coordinació setmanal entre el Consell Insular i els vuit ajuntaments de l’illa, aquests han decidit i acordat que les festes patronals d’aquest estiu no es podran celebrar de la manera que estem habituats tradicionalment. En aquest sentit s’han adoptat un seguit d’acords per tal de poder desenvolupar activitats alternatives que s’adeqüin a la situació actual de seguretat i prevenció davant de la Covid-19.

Aquesta decisió s’ha pres després de valorar que tot i la situació positiva actual de la pandèmia a Menorca, no deixem d’estar en una situació de fragilitat davant la Covid-19 i hem de seguir treballant amb responsabilitat i rigor per tal de poder mantenir aquestes dades positives.

També s’ha considerat que la preparació de les festes requereix de mesos de feina i, per tant, qualsevol decisió que es pugui prendre pot quedar descontextualitzada en el moment de la celebració de cadascuna de les festes, algunes de les quals es desenvolupen amb fins a dos mesos de separació en el temps. En aquest sentit, també s’ha considerat que aquestes celebracions comptem amb diverses activitats que ofereixen diverses possibilitats en quant a la seva celebració, fet que permetrà una celebració diferent a l’habitual, adaptada i responsable amb la situació actual.

Acords adoptats pels 8 ajuntaments:

- Les festes patronals dels nostres municipis hauran de prescindir d’actes multitudinaris i descontrolats i de grans concentracions.

- En el cas d’aquelles activitats que es puguin celebrar, hauran de fer-se adaptades a la situació, complint amb les mesures vigents en cada moment i amb una màxima responsabilitat per part de totes i tots.

- Cada poble té unes festes diferents, amb elements comuns, però també amb activitats i aspectes diferenciadors. La celebració de les festes, a més, es perllonga durant tot l’estiu i això provoca que, donada la situació canviant, cada Ajuntament hagi de prendre decisions i mesures diferents en funció de cada moment, si bé està clar que hi ha un denominador comú que farà, possiblement, que la majoria de decisions vagin en un mateix sentit.

- Les festes són un acte d’expressió de la nostra identitat i sentiment com a poble. La seva organització corre a compte de diferents entitats, i col·lectius com són les juntes de caixers, comissions de festes i altres grups. A més, els batles i batlesses considerem que les decisions sobre les festes s’han de prendre amb el màxim de consens amb les corporacions i grups polítics de cada Ajuntament. Per això, considerem que ha de ser cada Ajuntament qui acordi les activitats que es desenvoluparan a cada poble i modificarà els protocols de la colcada acord amb la situació en cada moment i d’acord a la realitat del municipi.

En aquest sentit, els vuit consistoris de l’illa han sol·licitat la comprensió de la ciutadania de Menorca en la situació actual de crisi sanitària i ha seguit demanant la seva col·laboració, així com han fet fins ara, per combatre aquesta pandèmia mantenint les mesures de seguretat i de prevenció establertes pel Ministeri de Sanitat.

 

 
CONTACTAR
Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per gestionar els tràmits dels diferents departaments, fer una consulta o obtenir informació, fer un suggeriment, una queixa o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament.

Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12 alcaldia@aj-escastell.org Carpeta Ciutadana Seu electrònica
Ajuntament des Castell