Un Mercat de Nit renovat i més atractiu per als visitants

Un Mercat de Nit renovat i més atractiu per als visitants16 de juliol de 2020

Enguany, l’Ajuntament des Castell ha dut a terme nombrosos canvis en el Mercat de Nit, amb l’objectiu de dignificar aquest popular mercat d’estiu del nostre municipi, millorant la seva estètica i fent-lo més atractiu per als visitants.

Les millores s’han realitzat des del convenciment que el Mercat de Nit és un producte turístic de primer nivell, que necessitava un replantejament per tal convertir-lo en un mercat artesà de qualitat, amb una major projecció fora del municipi i amb capacitat de contribuir a la dinamització econòmica del poble.

El Mercat de Nit se celebrarà  tots els dilluns, del 6 de juliol al 31 d'agost, en horari de 19 a 23.30 h, al voltant del moll de Calesfonts.

Una nova ubicació més segura i respectuosa amb els vesins

En primer lloc, enguany el Mercat de Nit ha canviat d’ubicació per tal d’atendre les queixes dels vesins del carrer de Sant Josep, que en nombroses ocasions havien denunciat les molèsties que els ocasionava. 

És per això que el mercat s’ha traslladat a Calesfonts i el seu entorn, l’espai més emblemàtic i visitat del nostre municipi, i que pel fet de ser exclusiu per a vianants no farà necessari tancar el trànsit de cap carrer. A més, els expositors aniran canviant d'ubicació i passaran per tots els emplaçaments.

La nova ubicació també permetrà garantir millor el compliment de la separació entre les parades (2 metres), així com les mesures de distanciament i prevenció de la covid-19. 

Mercat artesà

Per altra banda, s’ha reduït el nombre de parades, amb l’objectiu d’augmentar la qualitat dels expositors i focalitzar el mercat en l’artesania, el producte local i ecològic i les antiguitats.

Per a la selecció dels paradistes, s’ha donat una major puntuació als que estan donats d’alta en el registre d’artesans (carta d’artesà o mestre artesà), i s’ha valorat positivament la participació en anteriors edicions. També s’ha intentat fomentar la varietat del gènere exposat. 

En total, enguany el mercat compta amb 27 parades i una atracció de cavallets ecològics per als més petits. 

Millores en l’estètica

L’Ajuntament ha dut a terme una important inversió per renovar l’estètica del mercat, amb la compra d’un total de 30 parades, que han tingut un cost de 15.000 euros (IVA inclòs). 

A més, totes les parades s’han dotat amb dues llums de tecnologia LED, que han tingut un cost de 3.900 euros, i amb l’escut del poble serigrafiat (1.500 euros). També s’han incrementat les hores de feina de la Brigada Municipal, per al muntatge i desmuntatge de les parades.

Cost de les taxes

Tal com marca l’ordenança municipal, el preu per participar en el mercat és de 9 euros per jornada (1,5 €/m² x 6 m²). D’aquesta manera, el cost total per participar en les 9 jornades de mercat és de 81 euros, un preu inferior al d’altres mercats artesans de l’illa.

VEURE VÍDEO DEL MERCAT DE NIT

 
Imatges relacionades
 
 
 

Contactar
Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per gestionar els tràmits dels diferents departaments, fer una consulta o obtenir informació, fer un suggeriment, una queixa o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament.

Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12 registre@aj-escastell.org Carpeta Ciutadana Seu electrònica
Ajuntament des Castell