Protocol especial per a les visites al cementiri amb motiu de la festivitat de Tots Sants

Protocol especial per a les visites al cementiri amb motiu de la festivitat de Tots Sants26 d'octubre de 2020

L'Ajuntament ha preparat un protocol especial per a les visites al cementiri municipal amb motiu de la festivitat de Tots Sants, amb l'objectiu d'evitar possibles aglomeracions i assegurar el compliment de les mesures de prevenció de la covid-19.

Des de l'Ajuntament es demana a la ciutadania que la visita al cementiri es faci de manera esglaonada, i es recomana acudir en les hores previsiblement menys freqüentades. També es demana que la visita duri el temps estrictament necessari. 

Control de l'accés al recinte

Per garantir la seguretat, l'Ajuntament limitarà l'aforament al cementiri i es controlarà l'accés al recinte. Les entrades i sortides s'hauran de fer seguint un circuit que estarà senyalitzat per tal de dirigir el flux de persones que entren i surten, i evitar el contacte entre elles.

A més, el recinte disposarà de dispensador de gel hidroalcohòlic i es col·locaran cartells informatius amb les indicacions de seguretat relatives al compliment de les mesures.

Per altra banda, es reforçarà la presència del personal municipal, i la Policia Local i l'agrupació de Protecció Civil col·laboraran en tasques preventives i informatives.

L'Ajuntament també intensificarà la neteja i la desinfecció del recinte, tant prèviament com posteriorment al desenvolupament de la celebració de Tots Sants.

Recordam que l'horari del cementiri és de 8 a 18 hores tots els dies de la setmana.

Mesures preventives i sanitàries

- És obligatori l'ús de la mascareta

- És obligatori complir, en tot moment, el manteniment de la distància de seguretat interpersonal, com a mínim d’un metre i mig entre persones no-convivents

- Cal respectar les limitacions d’aforament per evitar aglomeracions

- Cal seguir els recorreguts d'entrada i sortida senyalitzats

- És obligatori rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic abans d'entrar

- No es permet beure o menjar a l'interior del cementiri