L'IDAE atorga as Castell una subvenció de 373.386 euros per a la renovació de l'enllumenat de Sol de l'Est

L'IDAE atorga as Castell una subvenció de 373.386 euros per a la renovació de l'enllumenat de Sol de l'Est12 de novembre de 2020

L'Ajuntament ha obtingut l'ajut que va sol·licitar a l'Institut per la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE) per finançar les obres de renovació de l'enllumenat de la urbanització de Sol de l'Est. L'import concedit és de 373.386,98 euros.

És la primera vegada que l'Ajuntament sol·licita aquest tipus de subvencions, que s'adrecen a projectes d'entitats locals que afavoreixin el pas a una economia baixa en carboni, en el marc del Programa Operatiu FEDER de creixement sostenible 2014-2020 de la Unió Europea.

El projecte també comptarà amb finançament municipal, i rebrà 176.857,90 euros provinents del PIC 2019 del Consell Insular de Menorca.

Renovació de l’enllumenat públic de Sol de l’Est

La renovació de l’enllumenat públic de Sol de l’Est és un projecte que té l’objectiu de modernitzar l’enllumenat d’aquesta urbanització a partir de criteris de sostenibilitat i eficiència energètica.

Les obres van començar el passat mes de juliol, després de passar per una fase de revisió per tal d’adaptar el projecte a la normativa vigent.

Les feines preveuen la substitució total del sistema d’enllumenat, garantint una millor uniformitat de la luminància, així com el compliment de la normativa referent a la protecció del medi nocturn. Les obres comportaran la substitució de tots els fanals actuals per llums de tecnologia LED, més eficients.

En concret, se substituiran 76 lluminàries i s'instal·laran addicionalment 71 lluminàries per complir amb els nivells d'il·luminació establerts pel Reglament d'eficiència energètica en instal·lacions d'enllumenat exterior (RD 1890/2008). A més, s'actuarà en dos quadres de comandament per a adaptar-los a la normativa vigent.

Amb l'esmentada actuació es disminuirà la potència instal·lada de 6,23 kW a 3,82 kW, aconseguint un estalvi energètic estimat del 50,26%.
 

 
Imatges relacionades
 
 
 

Contactar
Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per gestionar els tràmits dels diferents departaments, fer una consulta o obtenir informació, fer un suggeriment, una queixa o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament.

Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12 registre@aj-escastell.org Carpeta Ciutadana Seu electrònica
Ajuntament des Castell