L'Ajuntament adjudica les obres de la nova voravia de l'avinguda del Port de Sol de l'Est

L'Ajuntament adjudica les obres de la nova voravia de l'avinguda del Port de Sol de l'Est26 de gener de 2021

Ja s'han adjudicat les obres de construcció d'una nova voravia a la banda sud-est de l’avinguda del Port de la urbanització de Sol de l'Est. 

Les feines han estat adjudicades a l'empresa Construcciones Olives per un preu de 84.299,49 euros (IVA inclòs).

Es preveu que les obres comencin durant les properes setmanes i tenen un termini d’execució de cinc setmanes.

El projecte es finançarà totalment amb les ajudes del Govern per a la millora de les zones turístiques afectades per la fallida de l’operador Thomas Cook.

Nova voravia

Actualment, l’avinguda del Port de la urbanització de Sol de l’Est compta amb una única vorera, al lateral nord-oest, mentre que la banda sud-est es troba limitada per un mur de pedra seca i no disposa d’una vorera que permeti el pas dels vianants. 

El projecte preveu la construcció d’una vorera al llarg de tota la banda sud-est de l’avinguda, des del cementiri fins a la corba on comença el passeig Marítim, punt en el qual s’unirà a la vorera ja existent. 

L’acabat de la vorera serà de panot vermell i l’amplada mitjana serà d’1,80 metres. Es preveu que la nova vorera comenci a l’alçada on estan situats els contenidors de reciclatge, ja que el Consell té prevista la construcció d’una rotonda d’accés a la urbanització que arribarà fins a aquest punt.  

Passos de vianants adaptats

El projecte també contempla la instal·lació de tres passos de vianants adaptats a les persones amb mobilitat reduïda al llarg de tota la via. Aquests passos, juntament amb l'amplada de la nova vorera, permetran millorar l'accessibilitat a tota l'avinguda.

Museu paisatgístic

Cal recordar que en aquesta avinguda també està prevista la creació d'un passeig històric i cultural, que servirà per posar en valor el patrimoni marítim històric i cultural de la bocana del port de Maó.

Amb aquesta finalitat, es crearan sis punts de visualització amb bancs i panells explicatius dels diferents elements i restes històriques que es podran observar des de cada mirador, contextualitzant-los en el moment històric corresponent. Així, els panells faran referència a construccions com el castell de Sant Felip, la fortalesa de la Mola, el raval de Sant Felip, la torre de defensa de Sant Felipet o l'illa del Llatzeret. 

 
Properes activitats Anar a l'agenda...
Contactar
Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per gestionar els tràmits dels diferents departaments, fer una consulta o obtenir informació, fer un suggeriment, una queixa o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament.

Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12 registre@aj-escastell.org Carpeta Ciutadana Seu electrònica
Ajuntament des Castell