Es Castell se suma a l'Hora del Planeta 2021

Es Castell se suma a l'Hora del Planeta 202125 de febrer de 2021

El dissabte 27 de març l'Ajuntament des Castell se sumarà a l'Hora del Planeta amb l'apagada de llums de la plaça de l'Esplanada i els carrers Gran i Victori, de 20.30 a 21.30 hores. 

L'Hora del Planeta és un esdeveniment internacional organitzat per World Wide Fund for Nature (WWF) que se celebra l'últim dissabte de març de cada any i que consisteix en una apagada elèctrica voluntària, en què es demana a cases, empreses i comunitats que apaguin els llums i altres aparells elèctrics durant una hora.

Amb aquest esdeveniment es vol conscienciar la societat sobre la necessitat de prendre mesures contra l'escalfament global i la contaminació atmosfèrica, així com estalviar energia i disminuir la contaminació lumínica.

Més que un símbol

L'Hora de l'Planeta va néixer a Sydney en 2007 com un gest simbòlic per cridar l'atenció sobre el problema del canvi climàtic. Un senzill gest que consisteix a apagar els llums d'edificis i monuments durant una hora.

Una acció que amb els anys es va convertir en un moviment mundial de què ja formen part milers de ciutats de 188 països, que en passades edicions van apagar més de 17.000 monuments i edificis tan emblemàtics com la Torre Eiffel.

Un símbol amb el qual volem recordar que la naturalesa és el sistema de suport vital de l'planeta, que ens brinda tot el que necessitem, des de l'aire que respirem fins a l'aigua que bevem i els aliments que mengem i que hem de defensar-la ara per salvaguardar la salut del nostre planeta i, al seu torn, la nostra pròpia salut i benestar.

L'Hora de l'Planeta uneix ciutadans, empreses, ajuntaments i institucions per lluitar contra el canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat. Tots i totes sumem a aquesta lluita perquè el propòsit d'aquest moviment no és "només apagar la llum", és conscienciar-nos i actuar contra el canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat.

Aquest any 2021 és un decisiu per a la protecció de la natura. Un any en què els líders mundials prendran decisions polítiques clau sobre l'acció climàtica, el desenvolupament sostenible i la natura.

Al maig de 2021 tindrà lloc a Kunming (Xina) la 15a Cimera sobre la biodiversitat, que estava prevista per a octubre de 2020 i que es va haver de retardar amb motiu de la pandèmia.

Aquesta reunió, juntament amb la Cimera sobre el Clima 2021, que tindrà lloc al novembre a Glasgow (Anglaterra), que també va haver de ser ajornada a aquest any, seran dos moments fonamentals per aconseguir un pla global ambiciós per transformar la relació de la societat amb la biodiversitat i garantir que, per al 2050, es compleixi la visió compartida de viure en harmonia amb la natura.


 

 
Properes activitats Anar a l'agenda...
Contactar
Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per gestionar els tràmits dels diferents departaments, fer una consulta o obtenir informació, fer un suggeriment, una queixa o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament.

Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12 registre@aj-escastell.org Carpeta Ciutadana Seu electrònica
Ajuntament des Castell