El Ple municipal aprova per unanimitat desestimar la petició del Club Náutico Villacarlos d'ampliació del termini de cessió de l'edifici de Sa Punta de Calesfonts

El Ple municipal aprova per unanimitat desestimar la petició del Club Náutico Villacarlos d'ampliació del termini de cessió de l'edifici de Sa Punta de Calesfonts6 d'abril de 2021

El darrer Ple municipal de l'Ajuntament des Castell va aprovar, per unanimitat de tots els grups presents al consistori, un acord per desestimar la petició realitzada pel Club Náutico Villacarlos per a l'ampliació de la cessió de l'immoble de Sa Punta de Calesfonts per cinc anys més.

Cal recordar que l'any 2015, l'Ajuntament des Castell, propietari de l'immoble, va signar un conveni amb el Club Náutico Villacarlos per a la cessió gratuïta i sense cap cost de l'edifici per un període de vint anys.

Posteriorment, l'any 2017, es va incorporar una clàusula al conveni per autoritzar un projecte de rehabilitació i reforma de l'immoble per a la realització d'activitats de restauració.

Finalment, el passat mes de febrer, el Club Náutico Villacarlos va presentar una instància a l'Ajuntament, demanant que el conveni comenci a comptar a partir de l'obertura del restaurant, prevista per al mes de maig d'enguany. Una petició que equivaldria a prorrogar durant cinc anys més l'actual cessió.

Normativa

Aquesta concessió administrativa, segons el que marca la normativa, en cap cas pot ser superior a vint anys, i els informes dels tècnics municipals estableixen que no existeix cap causa justificada per a la modificació de l'acord. En conseqüència, durant el Ple tots els grups municipals van votar a favor de desestimar la petició de l'entitat.

La batlessa Joana Escandell va remarcar que “els informes tècnics ens diuen que no és possible prorrogar la concessió. En tot cas, quan aquesta finalitzi s'haurà de tornar a parlar”.