L'Ajuntament des Castell protegeix les espècies d'aus insectívores

L'Ajuntament des Castell protegeix les espècies d'aus insectívores
23 de juny de 2021

L'Ajuntament des Castell, a través de la Regidoria de Medi Ambient, està fent feina per protegir les espècies d'aus insectívores que tenim al poble.

Les aus insectívores que es poden trobar as Castell són les orenelles, que crien a les urbanitzacions, les vinjolites i les vinjoles, que vénen a reproduir-se al nostre poble cada primavera.

Aquestes aus són molt importants, perquè compleixen una important funció ecològica en l'àmbit urbà, ja que contribueixen de forma natural a controlar les poblacions d'insectes com els moscards. 

Per tal d'afavorir la seva presència al poble, la Brigada Municipal ha destapat i netejat els forats de bastida de la part superior dels quarters de la plaça de s'Esplanada —que s'havien tapat fa uns anys—, per tal que espècies com les vinjoles hi puguin fer el niu. 

A més, com que les noves construccions no disposen de forats on aquestes aus puguin viure dins el poble i les reformes de les façanes les expulsen del nucli urbà, l'Ajuntament posarà caixes niu en diversos espais per afavorir la seva presència.