El projecte 'Ball des Còssil', guanyador del concurs d'idees arquitectòniques per a la futura residència geriàtrica i centre de dia

El projecte 'Ball des Còssil', guanyador del concurs d'idees arquitectòniques per a la futura residència geriàtrica i centre de dia3 de juliol de 2021

El projecte «Ball des Còssil», del despatx Fabregat & Fabregat Arquitectes, juntament amb els arquitectes Simon Abellan i Pol Molango, ha estat el guanyador del concurs d’idees arquitectòniques per a la futura residència i centre de dia que es construirà a l’edifici de l’antiga caserna del Duc de Crillon des Castell. 

El jurat, format per representants de la Conselleria d’Afers Socials i Esports, la Direcció General d’Habitatge, el Consell Insular de Menorca, l’Ajuntament des Castell i el Col·legi Oficial d’Arquitectes de les Illes Balears, ha considerat aquest projecte com el millor de les 20 propostes que es presentaren al concurs convocat pel Consorci de Recursos Sociosanitaris de les Illes Balears depenent de la Conselleria d’Afers Socials i Esports.

D’aquest projecte s’ha valorat especialment que disposa els accessos del centre de dia i de la residència des de la plaça de l’Esplanada a peu pla i ubica els dos centres de manera que es permeti el seu funcionament de manera independent. L’entrada i la recepció es converteixen en una ampla franja de comunicació entre l’exterior, les sales comunes de la residència i l’espai exterior privat.

A més, es valora la bona distribució dels dormitoris que podran allotjar entre 50 i 60 places per a persones grans dependents i l’espai per al centre de dia, que atendrà 15 usuaris. També s’ha valorat el respecte que mostra als valors patrimonials de l’edifici i el respecte a la sostenibilitat ambiental, ja que opta pel respecte a les preexistències arquitectòniques de l’edifici, a la utilització de materials de construcció autòctons i inclou un plantejament de solucions que afavoreixen l’estalvi energètic.

El segon premi ha estat pel projecte «Hogar» de l’arquitecte Guillermo Avanzini Merino i el tercer premi pel projecte «Eneas» de la UTE formada per Joan Pizà, Adrià Clapés, Rosa Albertí, Joan Bonet i Miquel Ferrer. També han rebut una menció del jurat el projecte «La Hoja Roja» de Pereira-Royo Arquitectos i Brisa de Gutiérrez-De la fuente Arquitectos.
La construcció d’aquest nou centre sociosanitari per a persones dependents tindrà un cost aproximat de 4,6 milions d’euros.

Aquestes noves places quedaran integrades a la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència.

En les properes setmanes el projecte guanyador serà presentat as Castell.

 
Properes activitats Anar a l'agenda...
Contactar
Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per gestionar els tràmits dels diferents departaments, fer una consulta o obtenir informació, fer un suggeriment, una queixa o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament.

Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12 registre@aj-escastell.org Carpeta Ciutadana Seu electrònica
Ajuntament des Castell