S'eliminen més de deu tones de plantes invasores

S'eliminen més de deu tones de plantes invasores8 de juliol de 2021

Els darrers dos mesos, s'ha estat fent feina per eliminar les plantes invasores i exòtiques del municipi.

Les accions les ha dut a terme una brigada del Consell Insular, a petició de la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament, amb la intervenció de persones contractades a través del SOIB.

En concret, s'ha intervingut a la zona de Santa Anna, Es Pouet i Sol de l'Est, arrencant plantes invasores del camí que passa per davant dels xalets, així com del penya-segat i de zones de difícil accés.

En total, s'han arrencat més de deu tones de plantes invasores. 

També s'ha fet una petita actuació a prop del polígon industrial, entre el camí d'en Verema i el polígon, arrencant plantes del gènere Carpobrotus. 

Després d'aquesta gran actuació, en el futur es preveu dur a terme actuacions de manteniment. Més endavant, també s'actuarà a zones com la cala Sant Esteve.

Un perill per a la biodiversitat

La regidora de Medi Ambient, Marisa Álvarez, ha recordat que "les espècies invasores són una amenaça per a la biodiversitat local i podrien crear problemes mediambientals molt greus a Menorca si no es controla la seva expansió". 

A més, cal tenir en compte que els ecosistemes insulars com Menorca són especialment sensibles a la introducció d’espècies exòtiques.

Álvarez ha agraït la col·laboració del Consell Insular de Menorca. 
 

 
Imatges relacionades