L'Ajuntament ampliarà el Centre Cultural Es Soleiet amb una sala polivalent i uns lavabos públics

L'Ajuntament ampliarà el Centre Cultural Es Soleiet amb una sala polivalent i uns lavabos públics
El nou equipament permetrà augmentar l'oferta de les escoles municipals, i també es podrà emprar per a tota mena d'activitats obertes a la ciutadania

7 d'octubre de 2021

L'Ajuntament des Castell construirà una nova sala polivalent al recinte de l'antiga escoleta Es Soleiet, que actualment acull les classes de les escoles municipals de música i pintura.

Aquesta nova sala permetrà complementar i ampliar les actuals prestacions de l'espai, i servirà per a la realització de classes, tallers o exposicions. A més, podrà acollir tota mena d'activitats obertes al públic general.

La batlessa Joana Escandell ha recordat que “des del primer dia aquest equip de govern ha considerat una prioritat la millora de les condicions en les quals es duen a terme les classes de les escoles municipals, i per això a l'inici del mandat vam unificar tota l'oferta en un mateix espai i vam fer importants reformes a les aules. Ara, continuam fent feina per ampliar les actuals instal·lacions”.

Sala polivalent

El nou edifici oferirà la façana principal a la plaça de s'Esplanada, i la nova sala disposarà de 140 m².

Interiorment la sala es podrà emprar com un gran espai diàfan i també es podrà subdividir, creant fins a quatre espais diferenciats mitjançant tancaments lleugers en acordió.

També comptarà amb un cinquè espai destinat a magatzem i cuina. D'aquesta manera, el nou equipament oferirà una gran versatilitat i podrà acollir una àmplia varietat d'activitats.

La sala disposarà d'una rampa a la façana posterior, per tal de complir tots els requisits de supressió de barreres arquitectòniques i accessibilitat.

Les obres han estat adjudicades a l'empresa M. Polo per un import de licitació de 340.109,24 euros (IVA inclòs).

Lavabos públics

Per altra banda, a la parcel·la de l'antiga escoleta Es Soleiet també es construiran uns lavabos públics, que serviran per donar servei a l'alumnat de les escoles municipals, i també es preveu que es puguin obrir de forma regulada a tota la ciutadania.

Els banys se situaran a la cantonada aixamfranada entre la plaça de s'Esplanada i el carrer Sant Ignasi.

El projecte contempla rebaixar el terreny fins al nivell de vorera, eliminant barreres arquitectòniques, i el recinte s'adaptarà al xamfrà existent.

Els banys també comptaran amb un lavabo accessible per a persones amb mobilitat reduïda.

Les obres s'han licitat per un import de 72.479 euros (IVA inclòs), i les durà a terme l'empresa E.H.M. Contrata, Dirección y Gestión de Obras.