Turisme cultural

En el patrimoni cultural del poble des Castell, així com en la seva història, han deixat una forta empremta dos fets rellevants per a la història de Menorca:
 
  1. La construcció del Castell de Sant Felip, al llarg del segle XVI, que posteriorment fou notablement ampliat pels britànics al segle XVIII. El castell de Sant Felip fou l’origen del poble i marcà la seva evolució.
  2. L’impacte que tingué per Menorca, durant el segle XVIII, el fet de veure-se immersa en la lluita de les grans potències per l'hegemonia Europea. Així es produïren successius canvis de sobirania: britànica (1708/1713-1756), francesa (1756-1763), britànica (1763-1781), espanyola (1781-1798), britànica (1798-1802). Canvis que no foren un obstacle per al desenvolupament econòmic i cultural de l'Illa, tot al contrari l'afavoriren, gràcies a l’expansió de les activitats relacionades amb el comerç i la navegació.

Durant uns setanta anys Menorca estarà sota el govern britànic, i sense cap dubte, de tots els pobles de l'Illa, cap va sentir la influencia de la presencia britànica amb la intensitat des Castell.

Es per aquest motiu que el patrimoni arquitectònic relacionat amb les fortificacions del port de Maó, el segle XVIII i la presencia britànica té una importància rellevant al nostre poble.
  • Arquitectura militar: Castell de Sant Felip, Fort de Marlborough, torre d’en Penjat.
  • Edificis del segle XVIII: l’ajuntament, l'església, cases de camp com Son Vilar, El Fonduco (actualment l’Hostal Almirante) o l'hotel Son Granot.
  • Patrimoni relacionat amb els britànics: el mateix poble, amb la seva estructura ortogonal, els quarters de l’Esplanada (un dels quals acull el Museu Militar de Menorca), la unitat sanitària (antic magatzem de la marina britànica).

Igualment al voltant del poble trobam altres monuments dignes de ser visitats: el Llatzeret, Illa del rei o La Mola (fortalesa d’Isabel II).

Per altra banda no podem oblidar que dos dels monuments que formen part de la candidatura de Menorca Talaiòtica a patrimoni mundial, es troben a les proximitats del nostre poble: el poblat de Trepucó, amb la seva taula i talaiot, dels més grans de Menorca, i el talaiot de Trebaluger, un dels més antics de l’illa. 

  

Visites que us poden interessar
 
 


  
 

caption
  FORT DE MARLBOROUGH (Cala Sant Esteve) Patrimoni Militar Segle XVIII
  CASTELL DE SANT FELIP Patrimoni Militar Segle XVIII
  MUSEU MILITAR DE MENORCA. Patrimoni Militar Segle XVIII
AJUNTAMENT DES CASTELL Arquitectura Civil Segle XVIII
PARRÒQUIA DE NOSTRA SENYORA DEL ROSER Arquitectura Religiosa Segle XVIII-XIX
  TORRE D'EN PENJAT (Cala Sant Esteve) Patrimoni Militar Segle XVIII-XIX
TORRE FELIPET I TORRE DE LA MOLA Patrimoni Militar Segle XVIII-XIX
  FORTALEZA D'ISABEL II (LA MOLA) Patrimoni Militar Segle XIX
  LLATZARET (Port de Maó) Arquitectura Sanitària Segle XVIII-XIX
  ILLA DEL REI (Port de Maó)  Arquitectura Sanitària Segle XVIII
TALAIOT DE TREBALÚGER (es Castell) Arqueologia Prehistòria
TALAIOT DE TORÀIXER (es Castell) Arqueologia Prehistòria
POBLAT TALAIÒTIC DE TREPUCÓ (Maó) Arqueologia Prehistòria


 
     
        


 
Properes activitats Anar a l'agenda...
Contactar
Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per gestionar els tràmits dels diferents departaments, fer una consulta o obtenir informació, fer un suggeriment, una queixa o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament.

Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12 registre@aj-escastell.org Carpeta Ciutadana Seu electrònica
Ajuntament des Castell