Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell - Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12
 
 
     
 
 
Seu Electrònica


Indicadors de Transparència

Ràdio

WebCam Sant Jaume


Certificat de resident per a viatjar
Carpeta Ciutadana
Bústia de SuggerènciesComerços

Perfil del contratant
Policia Local
Proteccio civil
Escola de Música


Residus Sòlids Urbans
LOGO
          

L'únic museu de Menorca dedicat al mar s'ubicarà a Es Castell

L'Ajuntament des Castell ha signat un conveni de col·laboració amb l'associació Amics de la Mar Port-Maó en virtut del qual el consistori cedirà a aquesta entitat sense ànim de lucre dues coves de titularitat municipal, amb l'objectiu d'ubicar en aquest emplaçament una exposició, d'estil museístic, única a Menorca dedicat a tot el relacionat amb el mar. L'acord contempla la neteja i cessió de l'espai per part dels dos per un període de deu anys i l'Ajuntament es farà càrrec de gestionar la redacció dels projectes de reforma i museïtzació.


Les coves es situen en el subsòl del camp de futbol municipal i van ser utilitzades en el seu moment com a local d'assaig de joves bandes musicals. Aquesta activitat va cessar fa diversos anys i des de llavors no tenien cap utilitat. El projecte contempla la recuperació arquitectònica de l'estructura original de tota la cavitat, suprimint portes i parets de formigó construïdes posteriorment, per disposar d'un espai obert i diàfan que tornaria a connectar les dues coves, tal com era originalment. També es dotarà la zona d'un nou enllumenat i s'habilitarà íntegrament per poder acollir visites de turistes, estudiants, amants del mar i ciutadans en general.

  
L'associació Amics de la Mar Port-Maó desplaçarà des de la pedrera de Robadones un total de 20 embarcacions de diferent tipologia, així com diversos elements propis del patrimoni marítim de Menorca, per dotar el nou emplaçament, un cop adequat, de contingut representatiu de tot el relacionat amb el món del mar, la navegació, la pesca, oficis d'antany, etc. El president de l'entitat, Cristòful Mus, ha manifestat que, malgrat tot, no renuncien a l'espai de la pedrera de Robadones, tot i que reconeix les dificultats al respecte en ser una propietat privada que ha estat posat a la venda.


Els terminis que es manegen fins que el nou espai expositiu sigui una realitat. oberta al públic en general, és d'un any, aproximadament.

 
CONTACTAR
Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per gestionar els tràmits dels diferents departaments, fer una consulta o obtenir informació, fer un suggeriment, una queixa o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament.

Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12 alcaldia@aj-escastell.org Carpeta Ciutadana Seu electrònica
Ajuntament des Castell