Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell - Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12
 
 
     
 
 
Seu Electrònica


Indicadors de Transparència

Ràdio

WebCam Sant Jaume


Certificat de resident per a viatjar
Carpeta Ciutadana
Bústia de SuggerènciesComerços

Perfil del contratant
Policia Local
Proteccio civil
Escola de Música


Residus Sòlids Urbans
LOGO
          

Es Castell rebutja la proposta de zonificació turística del Consell perquè afecta a l'interès general del municipi

L'Ajuntament des Castell ha anunciat aquest matí que no comparteix en absolut la decisió del Consell que preveu la prohibició del lloguer turístic al casc urbà de totes les tipologies d'habitatges unifamiliars (aïllades, adossades i entre mitgeres), perquè aquesta decisió afecta negativament a la principal activitat econòmica del municipi, relacionada directament amb el turisme.


L'alcalde la localitat, Lluís Camps, ha assegurat que aquesta postura no beneficia ningú i ha manifestat que no hi ha cap raó que permeti pensar que hi ha nuclis urbans de costa de primera i de segona categoria, en clara al·lusió al municipi de Fornells on si es permetrà el lloguer d'habitatges unifamiliars (aïllades, adossades i entre mitgeres). A causa d'això, Camps ha exigit al Consell el mateix tracte que la resta de municipis, amb distinció del color polític del mateix.


L'equip de govern de l'Ajuntament des Castell, integrat per El Pi i el PP, vol facilitar el lloguer turístic d'aquesta tipologia d'habitatges ja que moltes famílies aconsegueixen uns ingressos extres mitjançant aquesta activitat (i això els permet, per exemple, pagar els estudis dels seus fills o l'assistència social que necessiten les persones majors del nucli familiar), perquè repercuteix positivament en la conservació i la rehabilitació d'edificis i, a més, els turistes que lloguen cases unifamiliars consumeixen habitualment en el comerç local i de proximitat.


L'Ajuntament des Castell considera que és un contrasentit que es puguin autoritzar els hotels d'interior, amb els quals s'està totalment d'acord, i, en canvi, es vulgui prohibir el lloguer a turistes de cases unifamiliars.


L'alcalde, Lluís Camps, i el primer tinent d'alcalde, Florencio Conde, han manifestat també que estan a favor del lloguer dels habitatges unifamiliars en sòl rústic perquè millora la renda agrària d'agricultors i propietaris, contribueix a evitar l'abandonament del camp i , finalment, perquè fomenta la rehabilitació de les edificacions existents en l'actualitat.Camps ha afegit que aquest problema l'han creat els governs d'esquerres, que s'han dedicat a crear conflictes on no n'hi havia, quan el que haurien de fer és treballar per oferir solucions als ciutadans.


Cal recordar que el Consell va proposar als consistoris la prohibició del lloguer turístic de totes les tipologies d'habitatges excepte en zones turístiques. Si tots els alcaldes acceptaven aquesta proposta, a canvi, es permetria el lloguer de cases unifamiliars aïllades en algunes zones. En cas de no acceptar l'oferta, es prohibiria el lloguer turístic d'habitatges unifamiliars aïllats, adossades i entre mitgeres en els nuclis tradicionals de població i en les urbanitzacions d'interior.

 
CONTACTAR
Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per gestionar els tràmits dels diferents departaments, fer una consulta o obtenir informació, fer un suggeriment, una queixa o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament.

Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12 alcaldia@aj-escastell.org Carpeta Ciutadana Seu electrònica
Ajuntament des Castell