Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell - Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12
 
 
     
Consultes i suggeriments
 
 
Seu Electrònica


Indicadors de Transparència

Ràdio

WebCam Sant Jaume


Certificat de resident per a viatjar
Carpeta Ciutadana
Bústia de SuggerènciesComerços

Perfil del contratant
Policia Local
Proteccio civil
Escola de Música


Residus Sòlids Urbans
LOGO
          

Es Castell celebra l'acte de commemoració de la seva fundació amb un homenatge a la família Fuxà

L'Ajuntament des Castell retrà homenatge a la família Fuxà en el transcurs de l'acte institucional de commemoració de la fundació de la Vila de Es Castell que tindrà lloc el proper dissabte 3 de febrer a la sala de plens del consistori a partir de les 19 hores .


El poble d'Es Castell, tal com el coneixem actualment, té el seu origen en el bàndol signat el 4 de febrer de 1771 per General John Moystin, llavors governador interí de Menorca, en el qual es manava demolir l'antic raval del Castell de Sant Felip i fundar entre Calesfonts i Cala Corb la nova Vila Jordi, Georgetown pels britànics, nom que ret homenatge a Jorge III d'Anglaterra que llavors era Rei de Menorca.


Es tracta d'una iniciativa que se celebrarà per setè any consecutiu, de manera que ja s'ha convertit en tota una tradició. El seu objectiu no és altre que recordar els orígens del municipi i, al mateix temps, dur a terme un reconeixement públic de vincle amb la història dels llinatges més antics de la població.


En actes anteriors es va dur a terme un emotiu homenatge a les famílies Serra, Quevedo, Victori, Espineta, Vila i Preto. Aquest any la família Fuxà rebrà el reconeixement del poble i de la corporació municipal.


La família Fuxà és una de les més antigues del poble que ha format part d'Es Castell des del segle XVI fins a l'actualitat i ha seguit les vicissituds del municipi. Així, per exemple, la família Fuxà Preto (1840-1845) va emigrar a Alger, com tants altres menorquins, i un membre d'aquesta família va ser alcalde d'Es Castell; es tracta de José Fuxà Prieto (Es Castell, 1874-1950), comerciant, que durant els cinc anys de La República (del 17 d'abril de 1931 al 5 d'agost de 1936) va presidir la corporació municipal. Abans, entre 1909 i 1912, ja havia estat elegit regidor de l'Ajuntament pel Partit Republicà. En aquells anys, concretament el 1909, va ser un dels impulsors de la fundació de l'Ateneu d'Es Castell i va entrar a formar part de la junta d'aquesta entitat.


L'alcalde Lluís Camps iniciarà l'esdeveniment amb la benvinguda als assistents i, a continuació, el Sr, Francisco Fornals, militar retirat, exdirector del Museu Militar de Menorca, membre corresponent de Balears de la Reial Acadèmia de la Història, estudiós i especialista en fortificacions i qüestions militars de l'illa, oferirà una breu conferència sobre les primeres companyies de soldats que van servir al Castell de Sant Felip, els cognoms (la gran majoria) encara formen part del poble en l'actualitat.


La cloenda de l'acte comptarà amb l'actuació de José Peñarroja Pérez, que al contrabaix interpretarà peces de J. Haydn, G. Verdi, G.B. Sammartini i K. Kohaut


Estan convidats a l'acte representants de les principals associacions d'Es Castell, autoritats locals i insulars, totes les persones del llinatge Fuxà que vulguin assistir a l'acte i els ciutadans en general.

 
CONTACTAR
Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per gestionar els tràmits dels diferents departaments, fer una consulta o obtenir informació, fer un suggeriment, una queixa o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament.

Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12 alcaldia@aj-escastell.org Carpeta Ciutadana Seu electrònica
Ajuntament des Castell