Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell - Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12
 
 
     
 
 
Seu Electrònica


Indicadors de Transparència

Ràdio

WebCam Sant Jaume


Certificat de resident per a viatjar
Carpeta Ciutadana
Bústia de SuggerènciesComerços

Perfil del contratant
Policia Local
Proteccio civil
Escola de Música


Residus Sòlids Urbans
LOGO
          

La cultura menorquina es fusiona amb la britànica a Es Castell

La cultura menorquina es fusiona amb la britànica a Es CastellL'Ajuntament des Castell i l'Associació Menorca Britannia han organitzat del 28 d'abril a l'1 de maig les Jornades Britàniques, un esdeveniment ple d'activitats que es duran a terme durant els tres dies de durada d'aquestes "jornades".


L'objectiu de la iniciativa és apropar les dues cultures, britànica i espanyola (amb les particularitats pròpies de Menorca), així com també retre homenatge a les arrels fundacionals del municipi, ja que convé recordar que Es Castell va néixer durant la dominació britànica amb el nom de Georgetown.


El programa d'activitats s'inaugurarà el 28 d'abril amb un mercat artesanal a la carpa de la plaça Esplanada què participaran entitats com l'Associació Espanyola contra el Càncer, Age Concern, l'Església Anglicana, Creu Roja, Graham Pearce (la cervesa que es elabora a Sant Climent), Sal de Fornells, la Granja Avícola, Amics de la Mar Port de Maó, etc. A les 12 hores es podrà gaudir d'un espectacle eqüestre de doma menorquina i ja a la tarda se celebrarà un cantacontes a càrrec de Margui Juanico. Per finalitzar la jornada, a les 21 hores actuarà Tailored HZ.


L'endemà a les 10 hores obrirà de nou les seves portes el mercat artesanal i, durant el mateix, l'Associació de Jubilats des Castell i alguns voluntaris britànics residents a la localitat d'elaborar postres tradicionals de l'illa i d'Anglaterra, respectivament. A les 11 hores podrem presenciar una demostració del "Ball des Còssil" i una hora més tard tindrà lloc la desfilada de "The City of Norwich Pipe Band", una espectacular banda de gaiters del Regne Unit que no és la primera vegada que ens visiten. A la tarda, a les 17 hores podrem prendre'ns el "te de les cinc" a la plaça des mercat de l'Ajuntament amb Icar Toset a la guitarra i a les 18.30 hores es durà a terme una representació teatral amb Improxoc a l'envelat de l'Esplanda.El programa d'activitats continuarà el dilluns 30 d'abril a les 18 hores amb una sessió de cinema a la biblioteca Àngel Ruiz i Pablo. En aquesta ocasió podrem veure la pel·lícula "La Mosca Hispànica, una producció de Bob Kellet amb escenes de la Illa de l'any 1976. A continuació, a les 20.30 hores l'Església del Roser acollirà un concert de cant i orgue a càrrec de Maria Camps i Tomé Olives.


Dimarts dia 1 de maig, festiu a tot el país, se celebraran els últims actes de les Jornades Britàniques. A les 10 i 12.30 hores, visites guiades pel municipi i el Castell de Sant Felip respectivament. El mateix dia a la tarda, a partir de les 18 hores, exhibició de "Maypole Dance" a la Plaça Esplanada. Posteriorment, el Saló de Plens és l'escenari escollit per a la conferència "Entre Anglaterra i Espanya: La tercera ocupació britànica de Menorca (1798-1802)", a càrrec d'Àngel Casasnovas Camps (19 hores). El programa d'activitats finalitzarà a la Plaça Esplanada amb un concert de música rock a càrrec del grup "Living the Dream" que començarà a les 20 hores.


L'Ajuntament des Castell agraeix la col·laboració dels integrants de l'Associació Menorca Britannia en l'organització d'aquestes activitats.

 
CONTACTAR
Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per gestionar els tràmits dels diferents departaments, fer una consulta o obtenir informació, fer un suggeriment, una queixa o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament.

Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12 alcaldia@aj-escastell.org Carpeta Ciutadana Seu electrònica
Ajuntament des Castell