Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell - Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12
 
 
     
 
 
Seu Electrònica


Indicadors de Transparència

Ràdio

WebCam Sant Jaume


Certificat de resident per a viatjar
Carpeta Ciutadana
Bústia de SuggerènciesComerços

Perfil del contratant
Policia Local
Proteccio civil
Escola de Música


Residus Sòlids Urbans
LOGO
          

El Consell no atén les seves obligacions en matèria de seguretat viària a Es Castell

El Consell no atén les seves obligacions en matèria de seguretat viària a Es CastellL'alcalde d'Es Castell, Lluís Camps, i el primer tinent d'alcalde d'Urbanisme, Vies Públiques i Participació Ciutadana, Florencio Conde, han denunciat la manca de sensibilitat i de responsabilitat del conseller de Mobilitat del Consell Insular de Menorca, Miquel Preto, amb els temes relacionats amb la seguretat viària que afecten principalment als habitants d'aquest municipi.


Camps ha manifestat que l'equip de govern municipal, les associacions de comerciants i l'APIMA del col·legi Àngel Ruiz i Pablo comparteixen la preocupació per la falta de senyalització viària i d'elements de seguretat a la xarxa de carreteres del municipi, les competències corresponen a la màxima institució insular.


Concretament, l'Ajuntament va sol·licitar el 30 de març de 2017 La instal·lació de dos senyals lluminosos en el pas de vianants de la carretera Me-4, entre la rotonda de Fontanilles i l'entrada al Polígon Industrial, per a esmenar la falta de visibilitat dels conductors en horari nocturn. A més, el 5 de juny del mateix any, l'Ajuntament va sol·licitar al Consell la prolongació del carril bici de la Me-2 entre les rotondes de Fontanilles i Ses Escoles. El mateix dia l'Ajuntament va sol·licitar també al Consell que es pronunciï sobre una informació que feia referència a les servituds i el domini públic del projecte de construcció d'un Boulevard a l'entrada del municipi, una iniciativa que, per cert, a l'octubre de 2017 les associacions de comerciants de la localitat i de Cales Fonts ja van posar de manifest en una roda de premsa que donaven suport totalment. D'altra banda, l'Associació de Pares i Mares del Col·legi Àngel Ruiz i Pablo des Castell va sol·licitar al desembre del mateix any a la Conselleria de Mobilitat, a través de la regidora d'Educació Begoña Mercadal, la necessitat d'instal·lar unes tanques de protecció en la parada d'autobús davant de la Parròquia del Roser. El Consell no ha respost a cap d'aquestes propostes realitzades mitjançant la corresponent instància.


Finalment, l'Associació de Veïns des Castell va organitzar el passat mes de febrer una conferència sobre mobilitat a càrrec del conseller de Mobilitat, Miquel Preto. L'alcalde va proposar, en el transcurs d'aquest acte, la possibilitat de dur a terme posteriorment una reunió, amb l'assistència de tots els portaveus dels partits polítics de l'Ajuntament i el conseller per millorar el projecte del Boulevard. El Consell tampoc va contestar llavors l'alcalde de la localitat.


Florencio Conde ha manifestat la seva por que l'actitud del conseller de Mobilitat respongui més aviat a interessos purament polítics i, a més, ha recordat que l'anunci d'asfaltat de la carretera entre Maó i Es Castell, publicat recentment en els mitjans de comunicació, és un projecte que acumula un any de retard.

 
CONTACTAR
Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per gestionar els tràmits dels diferents departaments, fer una consulta o obtenir informació, fer un suggeriment, una queixa o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament.

Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12 alcaldia@aj-escastell.org Carpeta Ciutadana Seu electrònica
Ajuntament des Castell