Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell - Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12
 
 
     
 
 
Seu Electrònica


Indicadors de Transparència

Ràdio

WebCam Sant Jaume


Certificat de resident per a viatjar
Carpeta Ciutadana
Bústia de Suggerències



Comerços

Perfil del contratant
Policia Local
Proteccio civil
Escola de Música


Residus Sòlids Urbans
LOGO
          

Ses festes de Sant Jaume comptaran amb sa participació de 60 caixers

Ses festes de Sant Jaume comptaran amb sa participació de 60 caixersS'Ajuntament des Castell ha editat un programa de festes que és molt més que un simple recull d'activitats, ja que inclou entrevistes i reportatges que conviden a seure i llegir.


Un total de 60 caixers participaran a ses festes patronals des Castell, dels quals 51 són del poble, 1 de Maó i 8 de Sant Lluís. Aquest és el segon any del bienni de s'actual Junta de Caixers i s'ha de destacar sa participació als jaleos de sa caixera més jove, Maria Inés Bosch Capó, amb 11 anys d'edat, i el caixer més gran, Jordi Borràs Monjo, amb 66 anys. A més, sa qualcada comptarà amb sa participació del fabioler Vladislav Pau Febrer i el caixer batle serà per primera vegada el primer tinent de batle d’Urbanisme, vies públiques i participació ciutadana, Florencio Conde.


El programa de festes és molt variat, complert i extens ja que inclou tota mena d'activitats per totes ses edats que començaran dia 6 de juliol amb un concert de La Frontera i La Guardia a nes pàrquing de s’escola. Pràcticament cada dia durant tot el mes de juliol hi ha una activitat programada, però s'ha de destacar, sense cap mena de dubte, aquest concert de dues bandes de rock que enguany celebren el seu 35 aniversari ja que van néixer en la dècada dels 80 amb la Moguda Madrilenya i encara segueixen en actiu.


Diumenge 8 de juliol a partir de les 19 hores podrem gaudir un any més del tradicional gran concurs de paelles a Cala Corb, organitzat per s’Associació Espanyola contra el Càncer i amenitzat per s’escola “Tot Ball” i “Los Veteranos”.


Divendres 13 se celebrarà a s’Escola Infantil Es Soleiet sa segona edició de sa Gran Festa de s’Esport que pretén premiar els esportistes més destacats de s’any. A continuació torrada per ells i els seus familiars, amenitzat per Onda Menorquina DJ’s.


Dissabte 14 de juliol de 12 a 21 hores a nes Molí Vell (molí de sa carretera) es tornarà a celebrar, també per segon any consecutiu, el Vermouth Electrònic.


Totes ses activitats són importants, però convé fer especial menció dels concerts de sa Banda des Migjorn Gran (a nes pàrquing de s’escola dimarts 17 a partir de les 21.30 hores), el del grup The Less Beats (a Cala Corb divendres 20 a les 21 hores), un tribut a la mítica banda de pop/rock anglesa de la dècada dels anys 60 i, finalment, sa novetat d'enguany, el Ball Encantat (diumenge 22 a les 21.30 hores a sa Plaça Esplanada), amb s’actuació des Grup Huracán amb s'objectiu de retre homenatge a aquest ball del qual hi ha constància al segle XVIII i que es celebrava “al voltant d’un bon grapat de joves que volien aprofitar la circumstància per guanyar-se l’afecte de les al·lotes i, per aquest esdeveniment popular, s’encenien uns grans focs fets amb barrils plens de quitrà que il·luminaven l’entorn dels participants que ballaven les jotes i els fandangos.”


Dissabte 21 a partir de les 20.30 hores es portarà a terme el nomenament des Castellufos i entitat de s’any i, acte seguit, el tradicional pregó de ses festes a càrrec de “Es Ranxo”. Després des pregó tindrà lloc es sopar de veïns des Castell a nes carrer Gran amenitzat per “Boulevard Trio”.


Ses activitats previstes s'aniran celebrant cada dia fins arribar al moment central de les festes, els dies 24 i 25 de juliol.


Convé recordar que l'Ajuntament va recuperar fa dos anys dos dies de focs artificials, 25 (Gloriós Sant Jaume) i 26 (Santa Anna) de juliol a les dotze de sa nit i, a més, s'ha de destacar que sa portada del programa de ses festes és obra del dissenyador Nardo Ferrer.


Finalment, l'Ajuntament des Castell fa una crida un any més a la moderació en el consum d'alcohol.


“Es Ranxo”, pregoners de ses festes de Sant Jaume 2018


Tal com ja es va anunciar el passat mes de juny, l'Ajuntament des Castell ha decidit que el grup musical “Es Ranxo”, que enguany celebra el seu desè aniversari, sigui el pregoner de les festes de Sant Jaume 2018.


Convé recordar que Es Ranxo es va crear a finals de l'estiu de l'any 2007 arran d'una iniciativa de Joan Subirats (Subi), Carlos Guillén i Jaume Fedelich, després d'un cert temps de converses entre amics i coneguts aficionats al cant i a la música.


L'objectiu va ser, des d'un primer moment, ambientar i gaudir de les festes des Castell i, per aquest motiu, després de la seva constitució, es va sol·licitar a l'Ajuntament si seria possible incloure ses seves futures actuacions al programa de festes de Sant Jaume. S'Ajuntament des Castell no només va acceptar aquesta proposta sinó que també, des d'un primer instant, va recolzar la iniciativa.

Després de mesos d’assajos i preparatius, el 23 de Juliol de 2008 Es Ranxo va fer sa seva presentació davant del poble des Castell amb una actuació en la que van participar una trentena de persones, entre cantaires i músics. Aquesta va ser la primera vegada que es van incloure les seves actuacions al programa de festes. Avui dia, 10 anys després, un total de 90 persones formen part d'Es Ranxo.


Es Ranxo està integrat per una gran varietat de persones: fillets, joves, adults, homes, dones, inclús diferents generacions d’una mateixa família ja que tothom és benvingut. El seu repertori és també molt variat: cançó menorquina, havaneres, ranxeres, versions pròpies de cançons conegudes, i fins i tot, hits del moment…


El grup musical Es Ranxo ha participat des de l'any 2008 a totes les festes de Sant Jaume fins el dia d'avui, que compleix el seu 10è aniversari. Gràcies a la bona acollida rebuda per els veïns des Castell, enguany ja poden gaudir amb orgull de ser pregoners de les festes de Sant Jaume 2018.

 
CONTACTAR
Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per gestionar els tràmits dels diferents departaments, fer una consulta o obtenir informació, fer un suggeriment, una queixa o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament.

Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12 alcaldia@aj-escastell.org Carpeta Ciutadana Seu electrònica
Ajuntament des Castell