Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell - Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12
 
 
     
Consultes i suggeriments
 
 
Seu Electrònica


Indicadors de Transparència
Ràdio
Certificat de resident per a viatjar

Carpeta Ciutadana
Bústia de Suggerències


Comerços

Perfil del contratant
Policia Local
Proteccio civil
Escola de Música

Residus Sòlids Urbans
LOGO
          

L'Ajuntament des Castell s'incorpora al Servei Integral de Neteja de Platges de Menorca

L'Ajuntament des Castell s'incorpora al Servei Integral de Neteja de Platges de MenorcaEs Castell es compromet a aportar la quantitat de 7.500 euros, amb la voluntat de solidaritzar-se amb la resta d'ajuntaments en el manteniment de les platges de l'illa

18 de novembre de 2019

Per primera vegada, l'Ajuntament des Castell s'incorporarà al conveni entre el Consell Insular de Menorca i els ajuntaments de l'illa per a la prestació del Servei Integral de Neteja de Platges.

Amb la signatura de l'acord, l'Ajuntament des Castell es compromet a fer una aportació de 7.500 euros anuals, durant el període 2020-2024, que serviran per contribuir a la neteja i manteniment de les platges de l'illa.

La batlessa Joana Escandell ha explicat que "tot i que Es Castell només té dues zones de bany, i no té platges ni concessions i, per tant, no té ingressos lligats a les platges com els altres ajuntaments, l'actual equip de govern considera que aquesta era una passa necessària, que s'havia d'haver fet abans".

Escandell també ha assenyalat que "l'Ajuntament ha de fer una contribució solidària i raonable al manteniment d'aquests espais tan importants per a l'activitat turística de l'illa, de la qual el municipi també es beneficia, i dels quals els habitants des Castell també en són usuaris".

Finalment, la batlessa ha subratllat que l'aportació també vol ser una contribució en clau ambiental, i ha assegurat que "Es Castell està compromès amb el Medi Ambient i amb la Reserva de Biosfera, i volem fer la nostra aportació a la bona salut dels espais naturals de l'illa".

Un servei de qualitat i respectuós amb el medi ambient

El servei insular de neteja de platges, accessos i entorn és un servei mancomunat, que té per objecte la prestació d'un servei de qualitat i respectuós amb el medi ambient, que suposi una millora de la imatge i la qualitat del litoral de l'illa. A més, el servei també contempla la realització de campanyes d'educació i sensibilització adreçada als usuaris de les platges.

Per a l'exercici 2020 el nou servei tindrà un pressupost d'1.076.715 euros, dels quals els ajuntaments n'aportaran el 55%.

 
Ajuntament des Castell