Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell - Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12
 
 
     
Consultes i suggeriments
 
 
Seu Electrònica


Indicadors de Transparència
Ràdio
Certificat de resident per a viatjar

Carpeta Ciutadana
Bústia de Suggerències


Comerços

Perfil del contratant
Policia Local
Proteccio civil
Escola de Música

Residus Sòlids Urbans
LOGO
          

Es Castell commemora la seva fundació amb un homenatge al llinatge Vinent

Es Castell commemora la seva fundació amb un homenatge al llinatge Vinent3 de febrer de 2020

Aquest dissabte, 8 de febrer, a les 19 hores, la Sala de Plens de l'Ajuntament des Castell acollirà el tradicional acte institucional i de gala que cada any serveix per commemorar la fundació del poble.

El poble des Castell, tal com el coneixem actualment, té el seu origen en el bàndol signat el 4 de febrer de 1771 pel general John Mostyn, llavors governador interí de Menorca, en el qual es manava demolir l'antic raval del Castell de Sant Felip i fundar, entre Calesfonts i Cala Corb, la nova Vila Jordi, Georgetown pels britànics, nom que ret homenatge a Jordi III d'Anglaterra.

Homenatge als llinatges més antics

L’acte commemoratiu tindrà lloc per novè any consecutiu, i enguany servirà per retre homenatge al llinatge Vinent. El seu objectiu no és altre que recordar els orígens del municipi i, al mateix temps, dur a terme un reconeixement públic del vincle amb la història dels llinatges fundacionals que han arribat als nostres dies.

En actes anteriors es va dur a terme un emotiu homenatge a les famílies Serra, Quevedo, Victori, Espineta, Vila, Preto, Fuxà i Sanz/Sans. 

L'alcaldessa Joana Escandell iniciarà l'esdeveniment amb la benvinguda als assistents, en un acte que comptarà amb una conferència a càrrec d’Antoni Tudurí Miquel, especialista en estudis genealògics menorquins, que parlarà sobre el llinatge Vinent i els altres llinatges del poble.

Durant l’acte es farà entrega d’un pergamí a Dolores Martínez Vinent, la persona de més edat que duu el llinatge homenatjat, la presència al poble del qual, per part de mare, es remunta a la fundació del poble.

A l’acte hi són convidats els representants de les principals associacions des Castell, autoritats locals i insulars, totes les persones del llinatge Vinent que vulguin assistir i la ciutadania en general.
 

 
Ajuntament des Castell