L'AJUNTAMENT REALITZA UN ESTUDI PER DETERMINAR L'ORIGEN DE LA CONTAMINACIÓ DE CALA PEDRERA

L'AJUNTAMENT REALITZA UN ESTUDI PER DETERMINAR L'ORIGEN DE LA CONTAMINACIÓ DE CALA PEDRERA4 de setembre de 2019

Aquest matí, el Centre Balear de Biologia Aplicada ha pres mostres d'un total de 50 punts de Cala Pedrera, amb l'objectiu d'establir l'origen de la contaminació que puntualment afecta les aigües d'aquesta cala.

Els controls rutinaris realitzats fins ara a Cala Pedrera han posat de manifest una problemàtica persistent, que ha obligat durant determinats períodes de temps a prohibir el bany a les aigües de la cala. Els indicadors que s'han analitzat són els que estableix la normativa vigent (recomptes d'escherichia coli i enterococos intestinals), i els resultats indiquen que la contaminació detectada és d'origen fecal.

Per tal de determinar la procedència de la contaminació, l'Ajuntament des Castell, a través de la Regidoria de Medi Ambient, va contactar amb el Centre Balear de Biologia Aplicada, que va concloure que l'origen més probable dels abocaments sigui algun habitatge o una fuita en el sistema de sanejament.

Per tal de localitzar l'origen exacte de la contaminació, aquest matí el Centre Balear de Biologia Aplicada ha pres mostres, de manera simultània, en un total de 50 punts de la cala per tal de realitzar una anàlisi microbiològica.

Aquesta estratègia permetrà establir els diferents nivells de dilució que experimenta el vessament a mesura que es mescla amb l'aigua, i amb els resultats obtinguts es podrà representar un mapa de la zona amb els diferents gradients de concentració i acotar l'origen de la contaminació.

Les analítiques que es realitzaran serviran per determinar els dos paràmetres microbiològics establerts com a indicadors de la qualitat sanitària de les aigües de bany: escherichia coli i enterococos intestinals.

 
Enllaços Relacionats
IMATGE 1