Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell - Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12
 
 
     
Consultes i suggeriments
 
 
Seu Electrònica


Indicadors de Transparència

Ràdio

WebCam Sant Jaume


Certificat de resident per a viatjar
Carpeta Ciutadana
Bústia de SuggerènciesComerços

Perfil del contratant
Policia Local
Proteccio civil
Escola de Música


Residus Sòlids Urbans
LOGO
          

Es retira la simbologia franquista del mausoleu dedicat a les víctimes de l'Atlante

Es retira la simbologia franquista del mausoleu dedicat a les víctimes de l'Atlante7 d'octubre de 2019

En compliment del que marca la Llei de Memòria Històrica, la setmana passada es va retirar la simbologia franquista que encara es trobava present en un dels mausoleus del cementiri des Castell.

Concretament, es va retirar l'escut franquista que presidia el mausoleu dedicat a les víctimes de l'Atlante, que ha estat substituït per un escut col·locat pel bisbat de Menorca.

En aquest mausoleu també s'ha retirat la frase "Caídos por Dios y por España" , que ha estat substituïda pel següent text en llatí: "Hi sunt qui venerunt de tribulatione magna" (Aquí estan els que vénen d'una gran tribulació).

Cal recordar que la Llei de Memòria Històrica estableix mesures en favor dels qui van patir persecució o violència durant la Guerra Civil espanyola i la dictadura franquista, en especial pel que es preveu al seu article 15, apartat primer, que obliga les administracions públiques, en l'exercici de les seves competències, a prendre les mesures oportunes per a la retirada de mencions commemoratives d'exaltació de la dictadura franquista, com era el cas de l’esmentada simbologia.

 
Ajuntament des Castell