Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell - Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12
 
 
     
Consultes i suggeriments
 
 
Seu Electrònica


Indicadors de Transparència
Ràdio
Certificat de resident per a viatjar

Carpeta Ciutadana
Bústia de Suggerències


Comerços

Perfil del contratant
Policia Local
Proteccio civil
Escola de Música

Residus Sòlids Urbans
LOGO
          

Programa de prevenció de l'addicció juvenil

Programa de prevenció de l'addicció juvenil8 de novembre de 2019

Aquest programa es desenvolupa amb l’objectiu principal d’aplicar un programa específic, dissenyat per a un servei especialitzat en l’àmbit de la drogodependència i addicions (Projecte Home Balears), i d’aplicació social, el qual permet la formació en la prevenció d’aquesta temàtica en les famílies del municipi preocupades per les addiccions i el consum d’alcohol i drogues en els seus fills.
 
Amb això es pretén, que amb l’aplicació de 7 tallers impartits per a un tècnic/a expert en la matèria, es facilitin eines i instruments a les famílies amb menors a càrrec d’entre 12 i 17 anys per a adquirir les habilitats suficients per tal de prevenir situacions derivades de l’addicció juvenil, evitant així, l’aparició, el manteniment o la cronificació d’aquesta problemàtica.
 
Els tallers del Programa de Prevenció a l'addicció juvenil s'impartiran en una de les dependències facilitades per l’Ajuntament des Castell. Els grups seran reduïts, per a poder aportar un major recolzament individual a cada assistent.

El programa s’adreça a famílies interessades en adquirir coneixements i habilitats per millorar la relació amb els seus fills i filles adolescents, a la vegada que prevenir conductes de risc. Es treballarà també entorn les addiccions psicòlogiques.

Objectius especifics

- Millorar les habilitats de comunicació familiar
- Millorar les habilitats d’identificació i resolució de conflictes familiars
- Millorar les habilitats de les famílies per aconseguir que els seus fills segueixin les normes establertes
- Donar a la família els coneixements suficients sobre substàncies, mites i efectes.
- Aprendre tècniques de control de la tensió emocional
- Dotar a les famílies d’estratègies per augmentar la seva autoestima

Horari
 
Els curs començarà el 19 de novembre i tindrà lloc els dimarts, de 18.00 a 19.30 hores. En total, es realitzaran 7 sessions. 

Inscripció

Les persones interessades poden fer la inscripció prèvia a l'Àrea Social de l'Ajuntament des Castell (Plaça Constitució, 1. Tel: 971360114).
 

 
CONTACTAR
Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per gestionar els tràmits dels diferents departaments, fer una consulta o obtenir informació, fer un suggeriment, una queixa o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament.

Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12 alcaldia@aj-escastell.org Carpeta Ciutadana Seu electrònica
Ajuntament des Castell