L'Ajuntament millora la seguretat de l'Arxiu Municipal

L'Ajuntament millora la seguretat de l'Arxiu Municipal27 de juliol de 2020

La setmana passada es van instal·lar diversos detectors de fum a l'Arxiu Municipal, amb l'objectiu de millorar la seguretat d'aquest important equipament.

També s'ha instal·lat un nou sistema d'alarma i s'ha dotat l'espai amb extintors de diòxid de carboni, que no deixen cap mena de residu després de la seva utilització i són més adients per a aquest tipus d'espais.

Aquestes millores de la seguretat se sumen a les tasques de catalogació que s'estan duent a terme des de l'inici del present mandat, i s'emmarquen en la voluntat de l'actual equip de govern de donar un impuls a l'Arxiu. 

En aquesta línia, s'està fent feina per implementar noves millores, com la compra de noves prestatgeries homologades o la instal·lació d'un nou enllumenat.

Arxiu Municipal des Castell, la memòria del municipi

L'Arxiu Municipal des Castell s'encarrega de vetllar, conservar i organitzar el patrimoni documental de l'Ajuntament, i la documentació que s'hi pot trobar data des de finals del segle XVIII fins a l'actualitat.

Es tracta d'un servei de gran importància per a la preservació i difusió de la memòria històrica del municipi i, per aquest motiu, resulta de gran importància millorar tant les condicions de seguretat com el funcionament.

 
Ajuntament des Castell