L'Ajuntament incorpora una partida de 929.644,28 euros al pressupost del 2021 per finançar una vintena de projectes

L'Ajuntament incorpora una partida de 929.644,28 euros al pressupost del 2021 per finançar una vintena de projectes11 de juny de 2021

El darrer Ple municipal de l’Ajuntament des Castell va aprovar la incorporació al pressupost del 2021 d’una partida de 929.644,28 euros, provinents del romanent de tresoreria del pressupost de l'any passat.
 
La proposta de modificació de crèdit va comptar amb els vots favorables de l’equip de govern (PSOE i Som Es Castell) i l’abstenció de PP i Pi. 

Durant el Ple, el regidor d’Hisenda, Oscar Gómez, i la batlessa Joana Escandell van explicar els gairebé vint projectes i actuacions que es finançaran a través d'aquesta ampliació. 
 
Oscar Gómez ha assenyalat que “es tracta d’una ampliació de crèdit que podem fer gràcies a les mesures extraordinàries que s’han aprovat per fer front a la crisi de la covid. El que farem ara es incorporar gairebé un milió d’euros a crèdit i més endavant donarem compte d’una altra ampliació”. 
 
Gómez també ha afirmat que “l'administració pública ha d’impulsar l’economia durant aquesta crisi, i aquesta és la intenció d’aquesta modificació pressupostària, que servirà per dur a terme grans obres pendents”. 
 
Finalment, el regidor ha volgut “agrair l’esforç dels serveis municipals, perquè fer una ampliació de pressupost com aquesta implica una feina important a nivell de gestió”. 
 
Projectes
 
Il·luminació dels parcs de Son Vilar - 45.200 euros €
 
La lluminària dels parc de Son Vilar ha quedat obsoleta perquè no compleix la normativa. Ara, es modernitzarà i adequarà la il·luminació d’acord als criteris de sostenibilitat actuals. 
 
Instal·lació d’una segona pèrgola a la plaça de s’Esplanada - 21.375,01 €
 
S’ubicarà davant del Centre de Dia, i quedarà instal·lada durant els properes mesos. 
 
Ajuts al comerç - 47.107,10 €
 
Es tracta de la part que aportarà l’Ajuntament en el marc dels convenis que s’han signat amb el Consell Insular de Menorca i el Govern de les Illes Balears per estalonar els negocis afectats per la crisi de la covid. 
 
Tòtem turístic digital - 12.757,03 €
 
Es comprarà un tòtem digital que proporcionarà informació turística les 24 hores del dia. Servirà per complementar l’oficina d’informació turística i millorar l’experiència dels visitants. Quedarà instal·lat davant la Unitat Sanitària, a la zona de Calesfonts. 
 
Cartelleria 250è aniversari - 15.000 €
 
S’instal·laran tòtems informatius per crear una ruta cultural amb informació històrica de diferents punts del poble. Es tracta d’un nou producte turístic adreçat a visitants i residents. La iniciativa s’emmarca en la celebració del 250è aniversari de la fundació des Castell. 
 
Instal·lació d’aire condicionat al nou Casal d’Entitats des Castell - 35.000 €
 
Es dotarà el nou Casal d’Entitats, inaugurat recentment, d’aire condicionat. 
 
Instal·lació d’aire condicionat a la Sala de Plens de l’Ajuntament - 8.200 €
 
Es substituirà l’actual aire condicionat de la Sala de Plens, que no funciona correctament, per una nova instal·lació. 
 
Adequació d’una sala multifuncional al centre cultural Es Soleiet - 197.759,97 €
 
Es tracta de la creació d’una sala multifuncional a l’antiga escoleta Es Soleiet, que servirà per habilitar una sala de conferències, exposicions i tota mena d’actes. Servirà per potenciar les escoles municipals. El projecte també compta amb una partida de 150.000 euros provinents del Pla Insular de Cooperació del Consell. 
 
Pluvials de Sol de l’Est - 122.923,44 €
 
Aquesta partida servirà per complementar l’aportació que rebrà l’Ajuntament provinent del PIC turístic del Consell. El projecte es durà a terme en dues fases. La primera fase servirà per millorar els pluvials de la zona més baixa de l’urbanització, i evitar els problemes d’inundacions quan plou molt. També s’aprofitarà per instal·lar filtres per evitar que els plàstics arribin a la mar. 
 
Millores al nou parc Sol de l’Est - 14.967,94 €
 
Servirà per acabar el nou parc de Sol de l’Est amb la instal·lació de gespa. 
 
Instal·lacó d’il·luminació i arranjament de la costa des Moll de s’Hospital - 33.107,98 €
 
L’actual lluminària està obsoleta. En previsió de la propera obertura de la galeria d’art Hauser & Wirth a l’illa del Rei es millorarà aquest espai pel qual passaran molts visitants. 
 
Incorporació d’un tècnic informàtic - 10.645,84 €
 
Es pacta amb l’empresa pública d’informàtica Silme, la incorporació a l’Ajuntament d’un tècnic informàtic a mitja jornada. 
 
Vehicle elèctric de km 0 per a la Brigada Municipal - 17.500 €
 
Es comprarà una furgoneta elèctrica per a la Brigada Municipal, que substituirà una vehicle de més de vint anys. Servirà per continuar avançant cap a la sostenibilitat de la flota de vehicles municipals. 
 
Despeses financeres - 15.000 €
 
Partida per atendre les noves despeses financeres que exigeixen les entitats bancàries.
 
Renovació de la maquinària del cementiri - 26.000 €
 
Es comprarà un nou porta-fèretres, que servirà per renovar la maquinària actual, que ha quedat obsoleta.
 
Millores a l'entrada del cementiri municipal - 30.500 €
 
S’enrajolarà i millorarà l’entrada del cementiri. 
 
Adequació d’un aparcament del polígon - 62.600 €
 
Es crearà un aparcament provisional al polígon industrial. Posteriorment, es duran a terme diverses actuacions per tal de reformar de manera integral el polígon. 
 
Acord de col·laboració amb la Fundació Hospital Illa del Rei - 14.000 €
 
Es dota una partida per al futur acord de col·laboració amb la Fundació Hospital Illa del Rei.
 
Compra d’una nau per a la Brigada Municipal - 200.000 €
 
Actualment, la Brigada Municipal es troba en una nau de lloguer que té mancances pel que fa als requisits de seguretat. Ara mateix, l’Ajuntament està estudiant diverses opcions. 

 
Imatges relacionades
 

Contactar
Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per gestionar els tràmits dels diferents departaments, fer una consulta o obtenir informació, fer un suggeriment, una queixa o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament.

Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12 registre@aj-escastell.org Carpeta Ciutadana Seu electrònica
Ajuntament des Castell